Kürtün'de Çilek Bereketi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Çayırçukur köyünde bu yıl çilek bereketi yaşanıyor.

Kürtün'de Çilek Bereketi
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Çayırçukur köyünde bu yıl çilek bereketi yaşanıyor.

İlçe Kaymakamı Enver Özderin, köy muhtarı Halil Karakaş’la birlikte köydeki çilek bahçelerini gezerek Muhtar Karakaş ve köylülerden bilgi aldı.

Kış mevsimine sayılı günler kala çilek bahçelerinin bereketinin devam ettiğini kaydeden Kaymakam Özderin, son yıllarda kamu tarafından yapılan projelerle Çayırçukur köyünde birçok tarlanın çilek bahçesine dönüştürüldüğünü söyledi.

Çilek yetiştiriciliği için uygun toprak yapısı ve iklimi bulunan Çayırçukur köyünde Mayıs ayından Aralık ayına kadar çilek yetiştirildiğini dile getiren Özderin, “2010 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı işbirliğinde yürütülen Doğu Karadeniz bölgesindeki Küçük Ölçekli Çiftçilerin Yaşam Seviyelerinin İyileştirilmesi Projesi (DOKAP-TARIM) kapsamında Kürtün'de 15 çiftçiye 16,5 dekarlık alanda çilek bahçesi kuruldu. Bir dekarlık alana 6 bin çilek fidesi diliyor ve Kürtün şartlarında dekarda en az 2,5 ton verim alınıyor. Bu projelerle çiftçilerimizin alternatif ürünlere yönelmeleri sağlanarak gelir seviyelerinin artırılması hedeflenmektedir.” dedi.

Çayırçukur köyü Muhtarı Halil Karakaş ise köylerinde yetişen çilekleri çevre illerden gelen toptancıların aldığını belirterek, pazar sıkıntısı yaşamadıklarını ve çilek üretimiyle köye ekonomik açıdan hareketlilik geldiğini söyledi.

Haberin Kaynağı: www.kurtun.net

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER