Kürtün’de sıfır atık kütüphanesinin açılışı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığının "81 İlde Sıfır Atık" projesi kapsamında atık malzemelerin geri dönüşümü ile her ilde sıfır atık kütüphanelerinin yapılması hedefi doğrultusunda Gümüşhane’nin sıfır atık kütüphanesi Kürtün ilçesinde açıldı.

Kürtün’de sıfır atık kütüphanesinin açılışı yapıldı

Okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' ve 'Sıfır Atık' projelerinin birleşimiyle Kürtün ilçesinde bulunan Şehit Taşkın Temel İlkokulu'nda sıfır atık kütüphanesinin açılışı yapıldı.

Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, dolaplar, ipler, tekstil malzemelerinin sıfır atık projesi kapsamında dönüşümü sağlanarak masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünlerine dönüştürülüp kütüphanede kullanıma uygun hale geldi. 

Sıfır atık kütüphanesinin açılışı Kürtün Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İlçe Belediye Başkanı Enver Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin AK ve kurum amirlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Tasarruf konusunda önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Kürtün Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, emek veren okul idaresine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve tüm dünyaya örnek olacak sıfır atık kütüphane uygulaması, sıfır atık projesinin genç nesillere aktarılmasında önemli bir adım oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER