Kürtün’de yaylalarda kaçak yapıya erken müdahele

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yaylada kaçak ev yapmak üzere tuğla taşıyan araç yakalanınca hem sürücüye hem de tuğlaların sahibine idari para cezası kesildi, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kürtün’de yaylalarda kaçak yapıya erken müdahele

Kürtün Kaymakamlığının sosyal medya hesaplarından paylaşılan olayda Yeşilköy köyü ile Güvende Yaylası arasında önleyici kolluk faaliyeti icra eden Jandarma ekipleri Petekkaya mevkiinde bir vatandaşın yaylada ev yapmak için tuğla naklettiğini tespit etti.

Kamyonuyla tuğla taşıyan şahsa Gümüşhane Valiliğinin 12.06.2019 tarihli 70244900-010.07.01-E3680 sayılı yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma konulu 2019/1 Valilik Genel Emri yazısı gereği, emre aykırı davranıştan idari yaptırım uygulanırken hem sürücü hem de yaylaya ev yapmak isteyen tuğlaların sahibi hakkında Kürtün Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Diğer yandan Kürtün Kaymakamlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile vatandaşların yaylalardaki konutlarının etrafını tel örgüyle çevirdiğini hatırlatarak bu uygulamanın yasak olduğunu, belirlenen noktalarda tel örgülerin kaldırılacağını duyurmuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2021, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER