Kürtün’ün sınır sorunu muhalefetin gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesindeki 3 köyün arazilerinin Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanması konusunu gündeme getirdi.

Kürtün’ün sınır sorunu muhalefetin gündeminde

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin bir bölümünün Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanmasına tepki göstererek bu hukuksuzluğun karşısında olduklarını ve hukuki sürecini de takip edeceklerini söyledi.

Özel, basın toplantısının bir bölümünde Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yaşanan sınır sorununa değindi.

“Bu hukuksuzluğun karşısındayız. Hukuki süreci de takip edeceğiz”

Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin Gümüşhane’ye ait alanlarının bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlandığını kaydeden Özel, “Gümüşhane, Kürtün şaşkın. Köyler şaşkın. Ne oldu ya? Geçen hafta geldiler, bizimle konuştular, muhalefet ile konuştular. Ne olduğu anlamaya çalışırken şu ortaya çıkıyor: Trabzon 'Büyükşehir' olunca 'artık köy değil mahallesiniz ve artık Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlısınız. O belediyenin başkanvekili Atilla Ataman'ın ve AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepoğlu Ataman'ın bölgede, tam Erikbeli yaylasının altında tatil köyleri var. Ve buradaki ekoturizm yetkileriyle, Belediyenin elinde olan ekoturizm bölgesi ilan etme yetkileriyle buralardan istifade etmek isterlermiş. Bir Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile üç köy önce Trabzon'a bağlanıyor ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkanvekili Atilla Ataman'ın kendi ticari işi olan tatil köylerinin faaliyet alanında ekoturizm bölgesi haline getirilecek. İsyan ediyor buna muhtarlar. Bu köylerde AK Parti'nin oyu yüzde 80-85. Biz muhtarların arkasındayız. Köy kime oy vermiş olursa olsun bu hukuksuzluğun karşısındayız. Hukuki süreci de takip edeceğiz, bu meseleyi de gündemden düşürmeyeceğiz” dedi.

“500 yıllık sınırı kime sordunuz da bağladınız”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili “Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi benim için çok önemli. Ben Çepniyim. Orası Güvenç Abdal’ın diyarı. Kürtün ilçesine bağlı Taşlıca köyü de Güvenç Abdal ocağının olduğu köydür. Biz de o ocaktan el alanlardanız. Burada insanları İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinin Bağlama, Damlı ve Kırgeriş köyünün bir kısmını Trabzon’un Şalpazarı’na bağladılar. 500 yıllık sınırı kime sordun da bağladın. Ekmek kavgası veriyorlar 1 yıldır kimseye seslerini duyuramıyorlar” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2022, 00:20

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER