Kutlu Doğum Mesajları

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Gümüşhane'de yayımlanan mesajlar.

Kutlu Doğum Mesajları
AK PARTİ GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ DOÇ.DR. KEMALETTİN AYDIN

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Kutlu Doğum haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Aydın, mesajında şunları söyledi:

“Allah Resulü Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S)’in daha iyi anlaşılabilmesi için her yıl 14–20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum haftası olarak kutlanılmaktadır

Kutlu Doğum Haftasında Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’ ı daha iyi anlama ve anlatma çalışmaları yapılmaktadır.

Onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı Peygamber Efendimizin örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek dünya ve ahiret mutluluğunun elde edilmesini sağlayacaktır. Çünkü Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’ın örnek hayat çizgisi, söz ve davranışları, temsil ettiği değerler bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir niteliktedir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Zengini fakirin hamisi, zenciyi beyazın kader ortağı yaptı. Komşuyu komşuya neredeyse birbirlerinin mirasçısı olacak kadar yakınlaştırırken mümin ile mümini bir elin kenetlenmiş parmakları gibi, bir duvarın birbirine geçmiş tuğlaları gibi bir ve beraber gören Sevgili Peygamberimiz biz Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüş, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır.

Getirdiği mesaj vesilesiyle bütün varlığın çehresine nur saçan, nazarları ahiret yamaçlarına çevirerek topyekün insanlığa Cennet ve Cehennem'i tanıtan ve ebedî saadet yollarını aydınlatan Allah Rasûlü'nün doğumu ise, bütün insanlığın ve kâinatın bayramıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz.Muhammed (SAV)’ın doğumunun yıldönümünün tüm Gümüşhaneli hemşehrilerime ve Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Yüce Allah (C.C.) tüm hemşehrilerime ve İslam alemine Hz. Muhammed (SAV)’ in yanında buluşmayı nasip eylesin. Selam ve dua ile Saygılarımı sunuyorum” dedi.

AK PARTİ GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle mesaj yayımladı.

Milletvekili Üstün mesajında şunları söyledi:

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) 'in dünyamızı teşriflerinin bir yıl dönümüne daha ulaşmış olmanın ve bu huzur atmosferinin mutluluğunu yaşamaktayız.

Bu önemli günlerde ve her anımızda ümmetinin şefaatçisi Peygamber Efendimizin sünnetini örnek hayatını samimiyetini iyi anlamalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Yaşama amacımızı hiç bir zaman unutmadan, aracıları amaç yapmadan, amacımıza ulaşmak için gerekli olan araçları amaç edinmeden yüce Yaradanın cennetini kazanma yolunda, Peygamberimizin sünneti doğrultusunda yaşamımızı sürdürmek ve bizden sonraki nesle de bu güzellikleri yaşatma vazifemizi yerine getirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle İslam Aleminin ve insanlığın kutlu doğum haftasını tebrik ediyor, bu anlamlı haftanın birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve dostluğumuzun devamına vesile olmasını niyaz ediyorum.”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 25.’nci kez kutlanacak olan ‘Kutlu Doğum Haftası’nın ana temasının ‘Din ve Samimiyet’ olarak belirlenmesinin çok isabetli bir tercih olduğunu belirterek, samimiyet kriterine uymayan hiçbir davranışın görünürde ne kadar güzel görünürse görünsün asla hayırlı bir sonuç vermeyeceğini söyledi.

Başkan Çimen, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son uyarıcının bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) olduğunu ifade eden Çimen, O’nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlığın egemen hale gelerek, Allah inancının unutulduğunu ve insanlığın karanlık bir kaos ortamına yuvarlanarak, dünyanın yaşanmaz bir hale geldiğini hatırlattı.

“O’NUNLA BİRLİKTE EŞİTLİK, ADALET VE KARDEŞLİK YEŞERDİ”

Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslâm dini ile dünyanın aydınlandığını, tek Allah inancı ile kalplerin nurlandığını kaydeden Başkan Çimen,”O’nunla birlikte eşitlik, adalet ve kardeşliğin yeşerdiği yepyeni bir devir başladı.”dedi.

Başkan Çimen, “O’na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O’nun gelişi, insanlığın kurtuluşu için her anlamda büyük bir başlangıçtır. Bununla beraber, O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O’nun sevgisini ve hoşnutluğunu tam anlamıyla kazanmış oluruz. Bu çerçevede peygamberimizin hayatı anlatılırken, peygamberimize bu haftada salatı şerifler okur, doğamızla tam bir uyum içerisinde bulunan yaşam biçimini, yani sünneti seniyyesini daha derin bir kavrayışla hissederiz. Bize bıraktığı Kuran-ı Kerim’in evrensel ve çağlar üstü mesajı ile yeniden yüzleşir ve asli yaradılış amacımızı bir kez daha ruhumuzda ve hayat alanımızda tecrübe ederek, kendimizi muhasebeden geçiririz.”ifadelerine yer verdi.

“İŞİN ESASI SAMİMİYET, SAMİMİYETİN ÖZÜ İSE HİZMETTİR”

Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki ana temasının,’Din ve Samimiyet’ olarak belirlenmesinin çok manidar olduğunu ifade eden Çimen, “Diyanet İşleri Başkanımız’ın da ifade ettikleri gibi, dinin doğru ya da yanlış anlaşılmaya müsait bir zemini vardır. Din eğer doğru anlaşılırsa insan hayatında toplumsal ve bireysel gelişimimizde su ve hava kadar önemli ve tabiidir. Ancak yanlış anlaşıldığında bu tabiilik bozulur. Bu yanlış anlamanın vereceği zarar da dinsizliğin vereceği zararla neredeyse eşdeğer hale gelir. Müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Aile ve akraba ortamında, komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinde, iş ve ticaret hayatında, kısacası hayatın her alanında insanlara karşı içten ve samimi davranmak en büyük ahlaki erdemlerdendir. Bu erdemi kazanmanın en kısa yolu da her işimizde Allah rızasını ön planda tutmak ve O’nun her an bizi görüp gözettiğini aklımızdan çıkarmamaktır. İnsanları değerlendirmemizde ve eşyaya bakışımızda bu yaklaşım esas olursa dünyevi çıkar ve hırsların körüklediği pek çok olumsuzluk kolayca bertaraf edilebilir. Dolayısıyla, samimiyet kriterine uygun olmayan hiçbir davranış, görünürde güzel de görünse asıl tesirini asla icra edemeyecektir. Samimiyet olmadan değerler, değerini yitirir, asıl amaçlarını asla yerine getiremez olurlar. Gönül ve mana dünyamızın yıldızı A.Z.Gümüşhanevi Hazretleri’nin buyurduğu gibi samimiyet yolunun esası, ihlas ile hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olacak, böylece hem dünya hem de ahret mutluluğuna erişecektir. Bizim hizmet anlayışımızın, hizmet felsefemizin özeti işte bu anlayıştır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslâm âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyor; şehrimizde de hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

BELEDİYE’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI JESTİ

Öte yandan, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, şehir içi ulaşımı gerçekleştiren tüm belediye otobüslerinde yolcu taşıma işleminin 3 gün boyunca ücretsiz yapılacağını ifade eden Başkan Çimen, ayrıca Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye olarak organize edilecek olan anma programına da Peygamber aşığı tüm Gümüşhanelileri davet etti.
Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER