LGS’de bin 342 öğrenci ter dökecek

Gümüşhane’de 5 Haziran Pazar günü iki oturum halinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına bin 342 öğrenci girecek.

LGS’de bin 342 öğrenci ter dökecek

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerin katılacağı LGS sınavının birinci oturumu saat 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da yapılacak. İl genelinde 50 okulda, 95 salonda yapılacak sınavda bin 342 öğrenci sınava girecek.

Sınava girecek öğrencilerin herhangi bir aksaklık yaşamamaları için gereken tüm önlemlerin alındığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, hayatın her alanında bulunan sınavların birer basamak olduğunu belirterek, “Öğrencilere 1 yıl boyunca çalışıp emek verdiniz. Şimdi emeğininiz karşılığını alma vakti. Size çok güveniyorum, siz de kendinize güvenin. LGS eğitim hayatında öğrenciler için önemli dönüm noktalarından birisidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavı başarı ile geçeceklerine yürekten inanıyorum. Sınava büyük bir azim ve özveriyle hazırlanan tüm öğrencilerimizin ve her zaman destekleriyle evlatlarının yanında olan velilerimizin sınav heyecanını paylaşıyor, LGS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Diğer yandan il genelinde yapılacak sınav saatlerinde öğrencilerin rahatsız olmamaları, dikkatlerinin dağılmaması gürültülü çalışma yapılmaması, sınav yapılan binaların yakınında araçların klakson çalmaması, ambulans ve itfaiye araçlarının sirenlerinin çalınmaması, her türlü resmi ve özel tören dolayısıyla dışarı yayın yapılmaması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı ve benzeri satıcı gürültüleri ve her türlü gürültü yapılmaması büyük önem taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2022, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER