Madencilikte yeni teknoloji ve yaklaşımlar Gümüşhane’de konuşulacak

Gümüşhane Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde madencilik sektöründeki yeni teknolojilerin ve yaklaşımların ele alınacağı, bölge ve Türkiye’deki maden sektörünün bir araya geleceği 'Madencilik Çalıştayı’ gerçekleştirecek.

Madencilikte yeni teknoloji ve yaklaşımlar Gümüşhane’de konuşulacak

Gümüşhane Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde madencilik sektöründeki yeni teknolojilerin ve yaklaşımların ele alınacağı, bölge ve Türkiye’deki maden sektörünün bir araya geleceği 'Madencilik Çalıştayı’ gerçekleştirecek.

Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek çalıştayın ana teması “Yeni Teknoloji ve Yaklaşımlar” olarak belirlenirken, son dönemde geliştirilen teknolojiler ve madencilik alanında yeni çözümlerin ele alınacağı çalıştayın özellikle özel sektör temsilcilerine yol gösterici olması bekleniyor.

Çalıştayın amaçları arasında madenciliğin farklı alanlarında konusunda uzman öğretim üyeleri ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi, sektördeki yenilikleri tanıtması, konuyla ilgili paydaşların bu yeniliklere adapte olması ve daha çevreci madencilik faaliyetlerinde bulunmaları için bilimsel ve teknik bir ortam oluşmasının sağlanması yer alıyor. Ayrıca çalıştaya katılım sağlayan delegeler arasında tecrübe paylaşımının sağlanması ve ülke ve bölge madenciliğinin kalkınmada daha verimli olması adına bilgi birikimin oluşturulması için bir ortam oluşturulması hedefleniyor. 

Çalıştaya Türkiye’de madencilik konusunda en tecrübeli ve konusunda uzman kişilerin katılması beklenirken, çalıştayın davetli konuşmacılarından bazıları şöyle: Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfından Prof. Dr. Güven Önal, Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Bahtiyar Ünver, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Emin Çiftçi, İTÜ Maden Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Cemal Balcı, KTÜ Maden Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hacı Deveci, Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Nafiz Maden, Çayeli Bakır işletmelerinden Doç. Dr. Erol Yılmaz, Gümüşhane Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünden Dr. M. Mustafa Kahraman, ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümünden Dr. Mustafa Erkayaoğlu, Koza Altın İşletmelerinden Bahri Coşkun, Gümüştaş Madencilikten Erdal Güldoğan, Madencilik Türkiye Dergisinden Onur Aydın, Koza Altın’dan Korhan Keskin, Ala Grup’tan Özgür Alaca.

Gümüşhane Maden Tarihi ve Potansiyeli, Madencilikte Yeni Teknoloji ve Yaklaşımlar ve Türkiye'de ve Gümüşhane'de Madencilik şeklinde üç oturum olarak planlanan çalıştayın sonunda "Kalkınmada Madenciliğin Önemi" başlıklı bir panel düzenlenecek. Panelde madenciliğin tüm paydaşları yer alacak ve madencilikle ilgili yeni gelişmeler ve madenciliğin ülke için önemi tartışılacak.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Recep YASAR
Recep YASAR - 5 yıl Önce

Evvela böyle bir calistayin memleketimiz Gümüşhane de duzenleneceginden dolayi cok mutlu oldum fakat katilimci degerli hocalarimiza baktigimiz zaman madenciligin her alanindaki temeli olan Jeoloji yi temsilen sadece çok degerli Emin Ciftci hocamiz bulunuyor. Oysaki GU den veya KTU den çok Değerli hocalar veya ozel sirketlerden ekonomik jeoloji alanında calismalar yapmis jeologlar da cagrilabilirdi.

SIRADAKİ HABER