'Madenlere Karşı Hangi Eylemde Yer Almışız'

AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz’ün Koza Altın İşletmelerine bağlı Mastra Altın madeni ile ilgili açıklamalarına CHP kanadından cevap geldi.

'Madenlere Karşı Hangi Eylemde Yer Almışız'
AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz’ün Koza Altın İşletmelerine bağlı Mastra Altın madeni ile ilgili açıklamalarına CHP kanadından cevap geldi.

CHP İl Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Harmancı, Gündüz’ün açıklamasında iddia ettiği gibi hiçbir eylemde bulunmadıklarını belirterek, “İlimizde istihdam yaratacak hiçbir projeye ne karşı çıkmışlığımız ne de yatırımları engelleyecek hiçbir eylemimiz olmamıştır” dedi.

Kendilerinin sürekli tesisin faaliyet esnasında ÇED raporunda belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmesi ve çevreye verebilecek zararlar için önlem alınması yönünde açıklamaları olduğunu belirten Harmancı, “Sayın Başkan CHP’nin madenin açılmaması için karışmış olduğu her hangi bir eylem ve bildiri gösterebilir mi?” diye konuştu.

Madenlerin köle çalıştırır gibi 500 dolara işçi istihdam etmesine karşı olduklarını ve bu düşüncelerini hiç kimsenin de değiştiremeyeceğine vurgu yapan Harmancı, “Kanada’da aynı sektörde istihdam edilenler 2 bin 500 dolar ücret alırken Gümüşhane’de istihdam edilenlere neden bunun beşte biri kadar ücret ödeniyor. Sarı sendika marifetiyle sömürülen işçilerimizin haklarını savunmayı madenin açılmasına karşı çıkıyor anlamında yorumluyorsanız öncelikle kendi anlama kabiliyetinizi sorgulamanızı tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“KOZA’YA AİT İKİ ADET RUHSAT BAŞBAKANIN ÖNÜNDE BEKLEMEKTEDİR”

Maden yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde Gümüşhane’de tespit edilen 2 maden sahasının işletme ruhsatının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde bekletildiği bilgisine ulaştıklarını ifade eden Harmancı, bunun niye Enerji Bakanı tarafından onaylanmadığını ve maden işletme ruhsatlarını Başbakan Erdoğan’ın mı onayladığı sorularını yöneltti.

İddiaların engelleme olduğunu öne süren Harmancı, “Bu olgu madenin, hükümet eli ile kapatılma olayı değil midir? Sayın Başkan, Başbakan’ın siyasi inadı uğruna Gümüşhane’yi de perişan ettiğinin farkında değil misiniz? Siz ve sizin zihniyetinizde olanların emekten ve işçi haklarından bahsetmeleri oldukça komiktir. Çünkü sizin ideolojinizde emek ve ezilen bulunmamaktadır. Onu düşünse idiniz  800 liraya çalıştırılan 4 milyon taşeron işçisine sahip çıkardınız. Bizler ezilen ve hakları gasp edilen herkesin yanındayız. CHP ile kimse kendini yalnız hissetmeyecektir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER