Meclis'in Eylül toplantıları yapıldı

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin eylül ayı toplantıları sona erdi.

Meclis'in Eylül toplantıları yapıldı

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında geçtiğimiz hafta başlayan toplantılarda önceden belirlenen ve ek olarak gelen gündem maddelerini görüşerek karara bağladı.

Toplantıların il gününde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kullanılmak üzere İlçe Özel İdare Müdürlüklerine ödenek gönderilmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Gündemde yer alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kullanılmak üzere İlçe Özel İdare Müdürlüklerine ödenek gönderilmesi ve fasıllar arası para aktarma cetvelinde belirtilen ödenek aktarılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.

Devam eden birleşimde merkez İkisu Köyü sınırları içerisinde bulunan 115 ada 1 ve 4 parsel numaralı taşınmaz üzerine malikleri tarafından “Ticaret ve turizm alanı” amacıyla hazırlanan uygulama imar planı ile ilgili İmar-Bayındırlık, Eğitim - Kültür  ve Spor-Turizm komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşüldü. Komisyon Başkanı Hüseyin Bedir’in konuyla ilgili meclise bilgi vermesinin ardından komisyon raporları ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. 

İl Milli Eğitim Danışma Kurulunda görev almak üzere iki üye seçimi yapılması hakkında teklif yazı görüşüldü.  Yapılan görüşmelerin ardından Meclis Üyeleri Mahmut Zengin ve Vedat Soner Başer, İl Milli Eğitim Danışma Kuruluna görevlendirildi. 

Toplantıların son birleşiminde ise İl Özel İdaresinin ihtiyacı olan araç ve iş makinelerinin borçlanma yoluyla satın alınması teklif yazısı görüşüldü. İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürü Hasbi Şahinöz’ün konuyla ilgili meclise bilgi vermesinin ardından, İl Özel İdaresinin ihtiyacı olan 1 adet yarı römork lowbed (sal), 1 adet hidrolik ayaklı platform kasasının yanı sıra 2 adet de mobil asfalt yama robotu alınmasına karar verildi.

Gündemde yer alan İl Özel İdaresinin 2024 yılı yatırım programı hakkındaki teklif yazı ise görüşülerek, Plan-Bütçe, İmar Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri komisyonlarına sevk edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER