Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in yardım tırı yola çıktı

Memur-Sen Genel Merkezi’nin Kızılay ile yaptığı çalışmalar doğrultusunda Gümüşhane Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in girişimleriyle başlatılan kampanyada kuru bakliyat ve jeneratörlerin yüklendiği tır deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in yardım tırı yola çıktı

Kahramanmaraş ve civarındaki 10 kentteki yaklaşık 13 milyon insanı etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Gümüşhane’den bölgeye seferberliğin ardı arkası kesilmiyor.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem bölgesine yardım kamyonları ve tırların birinin gidip birinin geldiği, kamu ve özel sektör aracılığıyla 100’e yakın iş makinesi ve kamyonun bölgeye ulaştırıldığı Gümüşhane’de son olarak Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in girişimleriyle hazırlanan yardımlar tıra yüklenerek depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İçerisinde makarna, pirinç, bulgur, un gibi kuru bakliyatlardan oluşan temel gıda maddeleri ile deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında en çok ihtiyaç duyulan 6 adet jeneratör Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyelerinin ilgi ve desteğiyle toplanarak tıra yüklendi.

Sendika yönetimi tırın yola çıktığını belirterek, “Kuşkusuz, ülkemiz ve insanımız bu zor günleri yardımlaşma ruhu ile atlatacaktır. Emek veren, destek olan, dua eden tüm üyelerimizden ve kardeşlerimizden Allah razı olsun. Eğitim Bir- Sen yönetimi olarak bu duyarlılığı gösteren tüm kardeşlerimize gönülden çok teşekkür ediyoruz. Allah bu zor zamanda depremi yaşayan kardeşlerimize yardım etsin, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun. Gün birlik ve beraberlik içerisinde yaraları sarma günüdür” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER