Memurlar yüzde 6,69 oranında eksik maaş mı alacak?

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Üyelerinin (TEÇ-SEN) Gümüşhane İl Başkanı Yüksel Berker, 2019 yılında memurların maaşlarını yüzde 6,69 oranında eksik alacağını savundu.

Memurlar yüzde 6,69 oranında eksik maaş mı alacak?

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Gümüşhane İl Başkanı Yüksel Berker, 2019 yılında memurların maaşlarını yüzde 6,69 oranında eksik alacağını savundu.

Yaptığı açıklamada asgari ücret tespit komisyonunca 2019 yılı ücretlerinin yüzde 26,05 ve Cumhurbaşkanı’nın ücretinin de yüzde 26 oranında artırıldığı göz önünde tutulduğunda ayrım olmaksızın kamu çalışanlarına da yüzde 26 zam verilmesinin hak ve adalet gereği olduğu inancı oluştuğunu ifade eden Berker, “Kamu çalışanlarına verilecek zam oranının 3 Ocak 2019 tarihinde Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından belirleneceğini, kamu çalışanlarına 2018 Temmuz ayında yüzde 8,67 oranında zam yapıldığı için kalan yüzde 26 – yüzde 8,67 = yüzde 17,38 en az oranda zam yapılması gerekliliğini savunmuştuk. Söz konusu zam oranları hakkında yetkili sendikanın bugüne kadar açıklama yapmaması, gündemine almaması, kamu çalışanlarının istek ve taleplerini duyurmaması ve bu konuda bir girişimi olmaması öğrendiğimiz, tecrübe ettiğimiz ve saf bir gerçektir” dedi.

Gelinen noktada memur maaşlarına 2019 yılı için yapılacak zam oranının yüzde 10,69 olduğu ve kamu çalışanlarının aylık yüzde 6,69 eksik zam alacağının ortada olduğunu dile getiren Berker, “Kamu çalışanlarının ve Teç-Sen bu zam oranlarını kabul etmesi mümkün değildir. 1 milyon üyesi olan sözde yetkili işveren sendikasının Memur maaş zam oranlarının yüzde 10,69 belirlenmesine müdahale etmemesi, yüksek ses çıkarmaması, eylem gücünü kullanmaması bizi şaşırtmaz. Lakin 1 milyon kamu çalışanının işveren sendikasına üye olmasını hayretle karşılıyoruz” diye konuştu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ergin karaçengel
ergin karaçengel - 5 yıl Önce

memursen genel başkanı sayesinde

SIRADAKİ HABER