"Mesajın İnşası Kiralık Akıl" çıktı

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyeni ve aynı üniversitenin Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Gümüşhaneli hemşehrimiz Doç.Dr. Emre Ş. Aslan’ın "Mesajın İnşası Kiralık Akıl" adlı kitabı satışa sunuldu.

"Mesajın İnşası Kiralık Akıl" çıktı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde görev yaptığı süre boyunca kente birçok değer katan Aslan, geçtiğimiz yıllarda Trabzon Üniversitesi’ne transfer olmuş burada Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak önemli projelere imza atmıştı.

Aslan’ın kaleme aldığı ve Çizgi Kitapevinden çıkan 318 sayfadan oluşan mesajın inşa gücü aracılığıyla akılları nasıl kiraladığının yollarını ortaya koymayı amaçlayan “Mesajın İnşası Kiralık Akıl” kitabı okuyucularına "İnsanın insana yaptığını bir gün yapay zeka yapmaya kalkarsa?" sorusunu soruyor.

Kitapçılarda, internet kitap satış sitelerinde satışa sunulan kitabın tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Akıl kim tarafından ve ne için kullanılır? Aklın gerçek sahibi kimdir? Tarih boyunca liderler, din adamları ve filozoflar tarafından yanıt aranan bu soruların belki de tek amacı vardı; Onu yönetmek. Bu yönüyle tarih gerçekte akıl sahiplerinin kendi aralarında sürdürdükleri savaşlardan ibaretti.

İnsanlar akla sahip olmasına rağmen her zaman akıl edebilir mi? İnsan her zaman akıl edemiyorsa yani aklını kullanamıyorsa onu kim kullanıyor?

Bu kitap, aklımızın gerçek sahibini arıyor? Beslediğimiz, büyüttüğümüz ve kendimizi onunla var ettiğimiz aklımız, gerçekte kimin hizmetinde... Sahibinin hizmetinde olmayan şey kirada kabul ediliyorsa aklımızı kiralayan kim? Onu nasıl kiralıyor? Biz buna neden ve nasıl müsaade ediyoruz veya etmek zorunda kalıyoruz? Ve en önemlisi bizim bu kiralama işleminden haberimiz var mı?

Kitle iletişim araçlarının, cemaat, cemiyet, tarikat, örgüt, iktidar, din, ideoloji, devlet gibi yapıların düşünce oluşumu üzerindeki gücü hep tartışılır. Ancak bu etkinin merkezinde yer alan mesaj ve mesajın inşa gücü daima bu tartışmaların uzadığında kalmıştır.

Bu kitap, mesajın inşa gücü aracılığıyla akılları nasıl kiraladığının yollarını ortaya koymayı amaçlıyor ve soruyor: "İnsanın insana yaptığını bir gün yapay zeka yapmaya kalkarsa..."

https://www.kitapyurdu.com/kitap/mesajin-insasi-kiralik-akil/620094.html

https://www.kitaparasi.com/mesajin-insasi-kiralik-akil

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER