Mesire alanı içler acısı halde

Gümüşhane’ye yıllarca hizmet eden Karşıyaka Mesire Alanı kaderine terk edildi. Kamelyaları yakılıp yıkılan, alandaki binanın tüm camlarının kırıldığı, duvarının yıkıldığı gözlenirken, mekanının zararlı alışkanlıklar merkezi haline geldiği iddia edildi.

Mesire alanı içler acısı halde

Gümüşhane’ye yıllarca hizmet eden Karşıyaka Mesire Alanı kaderine terk edildi. Kamelyaları yakılıp yıkılan, alandaki binanın tüm camlarının kırıldığı, duvarının yıkıldığı gözlenirken, mekanının zararlı alışkanlıklar merkezi haline geldiği iddia edildi.

Sema Doğan Parkında özellikle hafta sonları aileleriyle birlikte piknik yapmak için giden vatandaşların sabah 08’de bile yer bulamadığı bir ortamda çarşıya 800 metre mesafede bulunan Karşıyaka Mesire Alanının hali içler acısı. 

Kent merkeziyle neredeyse bitişik konumda olmasına rağmen kullanılamayan ve unutulan tesislerin gece ve gündüz Gümüşhane manzarası eşliğinde vatandaşlara hizmet sunabileceği aşikar iken bu sahipsizlik ve bakımsızlık vatandaşları da isyan ettirdi.

B tipi mesire alanı olan bölgede 11 yıl önce restore edilerek hizmete açılan, bir dönem İl Emniyet Müdürlüğü projesi için kullanılan bina ve tesislerin şuan hangi kurumun uhdesinde olduğu da bilinmiyor.

Şehrin her bir yerinde turizm adına çok sayıda çalışma yapılırken bu kadar yakın noktadaki güzel tesislerin hizmete açılamamasını şaşkınlıkla karşılayan vatandaşlar, “1982 yılında kurulan, 1983 ile 1997 yılları arasında Orman İşletme İdaresi tarafından kır kahvesi olarak kullanılan alanda 1975 yılında ağaçlandırma yapıldı. Gümüşhane’de bir ailenin hep birlikte pikniğe gideceği alanın az olması nedeniyle Karşıyaka Mesire Alanı’nın tekrardan düzenlenip vatandaşların hizmetine açılması gerekiyor. Umarım yetkililerimiz ağzımızın içindeki bu güzelliği fark eder ve hemen gereğini yapar” dedi.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 11:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tugayysahin
Tugayysahin - 6 yıl Önce

Bura il emniyet mudurlugumuzdeyken bakanlarimizzi agirlayabildigimiz guzel bir mekandi ne yazikki orman isletme burayi kendilerine ait oldugu icin emniyett mudurlugumuzden buranin devrini almak icinn elerinden geleni yaptialrr sonucc ortada onlarca orman memuru bosdayken bura bu haldeyken eski gumushane terminalinde orman tanitim burosu acan orman isletmeye saygiylaa duyup okutalimm bu haberii yazikkk

Mehmet Düz
Mehmet Düz - 6 yıl Önce

Tomara Şelalesi'nin işletmesini alan arkadaş burayı çok iyi çevirir, güzel bi tadilat ile gözde bi mekan olabilir.

malesef
malesef - 6 yıl Önce

orman işletme kıymetini bilmiyor.. sosyal tesis yapar boş yatırım bekletir orman işletme genel müdürü gelse ordamı kalır güzelim tertemiz oteller varken .. mesire tadilat havuz suyu vb yapıldı atıl duruma çıktı ... tek düzgün tahminim kent ormanı oda gitmediğimiz için ne durumda olduğunu pek bilemiyorum ama üzücü gerçekler ..

Ahmet29
Ahmet29 - 6 yıl Önce

Bence emniyete geri verilsin sarhoştan pislikten geçilmiyor burası, hiç değilse başına bir nöbetçi koyarlar sahip çıkarlar.

KARAHAN
KARAHAN - 6 yıl Önce

GÜMÜŞHANE HALKINA ÜSTÜN HİZMET VERMEK VE YILLIK KAR PAYI ORTAKLIĞI İLE İŞLETMEYE HAZIRIM BEN.

SIRADAKİ HABER