Meslek Lisesi mezunlarından kendi işini kurmak isteyene 50 bin lira hibe

Gümüşhane’de eski adı Kız Meslek Lisesi olan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olanlara kendi işini kurmak istediğinde diğer meslek lisesi mezunları gibi KOSGEB’den 50 bin lira hibe ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlanıyor.

Meslek Lisesi mezunlarından kendi işini kurmak isteyene 50 bin lira hibe

Gümüşhane’de eski adı Kız Meslek Lisesi olan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olanlara kendi işini kurmak istediğinde diğer meslek lisesi mezunları gibi KOSGEB’den 50 bin lira hibe ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlanıyor.

Okul tarafından bölümlerin halka daha iyi tanıtılması ve anlatılması için Fatih Parkında tanıtım stantları kuruldu.

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Alanı, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanlarında öğrenim gören öğrenciler hem stantları ziyaret eden vatandaşların kan şekerini, tansiyonunu ölçtü, hem de bölümlerle ilgili broşür dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

İlgili müdür yardımcısı ve bölüm öğretmenlerinin de hazır bulunduğu etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Aynur Bilgin, Gümüşhane’nin halk pazarının kurulduğu gün olan Salı gününü özellikle belirlediklerini kaydederek, anne ve babaların çocukları için gelecek kaygısı duymadan, çağdaş bir eğitim ortamında, onurlu bir meslek sahibi olmalarını istiyorlarsa mesleki ve teknik okullara yönlendirmeleri gerektiğini söyledi.

İnsanların hayatlarını idame ettirebilmeleri için meslek sahibi olmaları gerektiğini ifade eden Bilgin, “Yükseköğretime ötelenmeden önce ortaöğretim seviyesinde mesleki ve teknik eğitim kurumlarında ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda erken yaşta edinebilirler. Ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında nitelikli yetişmiş işgücü bir ihtiyaçtır. Bu da ancak mesleki ve teknik eğitimle sağlanıyor. Okulumuzda 9. Sınıftan sonra 10. Sınıfta başlayan alan eğitiminde öğrencilerimiz iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanıyor. Öğrencilerimiz ilgi, istek ve yetenekleri ile kişilik özellikleri doğrultusunda uygun alana yönlendiriliyor. İşletmelerde beceri eğitimi ve staj yapan öğrencilere ücret ödeniyor. 10’uncu sınıfın sonundan itibaren alanlarında kendilerini geliştirmek, istedikleri yaz tatillerinde, İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarına katılarak günlük ücret alabiliyorlar” dedi.

“Kendi işini kurmak isteyen mezunlara KOSGEB tarafından 50 bin lira hibe ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanıyor, Europass sertifikası veriliyor”

Okuldan mezun olan öğrencilere teknisyen unvanı verildiğini kaydeden Bilgin, “Mezunlara yüksek öğretime geçişte alanlarındaki önlisans programlarına yerleştirmede ek puan veriliyor. Kendi işini kurmak isteyen mezunlara KOSGEB tarafından 50 bin lira hibe ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanıyor. Mezunlara diploma ile birlikte İş Yeri Açma Belgesi ve Avrupa Birliği ülkelerinde iş bulmalarına kolaylık sağlayacak Europass Sertifika ekleri de veriliyor. Ayrıca çalışarak meslek sahibi olmak istemeleri halinde Merkezi Eğitim merkezlerine kayıt yaptırarak aynı imkanlardan yararlanıyorlar. 11. Sınıfın sonunda kalfalık ve 12. sınıfın sonunda da ustalık belgelerine ulaşıyorlar. Açık öğretim liselerinde fark dersleri vererek de diploma sahibi olabiliyorlar” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER