Mevlid kandili mesajları

Gümüşhane'de 19 Kasım Pazartesi gecesi ihya edilecek olan Mevlid Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Mevlid kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Yüce Allah'ın son elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajları, bu gün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.

Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu vesileyle, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içerisinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Mevlid Kandili; Peygamber Efendimizin insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu yüce değerleri anlayıp hayatımızı onun örnek ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazeleme vaktidir. 

Bütün dünyaya; huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlâkın egemen olacağı manevî bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamberimiz; gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı teşriflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder; hemşehrilerimizin, milletimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederiz."

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.
Başkan Çimen, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet'in (SAV) doğumunun müjdelendiği Mevlid Kandili'nin mübarek olmasını diledi. 

Mevlid Kandili'nin hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif edişinin yıl dönümü olduğunu anımsatan Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti:

"Bu mübarek gece vesileyle, bütün İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandili'ni tebrik ediyorum. Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz hazreti Muhammed olmuştur. O’nun getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla karanlıklar aydınlığa, nefretler sevgiye dönüşüyor. Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, O’nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi. Güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. İslam âlemi olarak bu gece de, O’nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. Bu düşüncelerle, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

"İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen iki cihan güneşi sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili’ni birlikte yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Kandiller günlük hayatın telaşından biraz olsun uzaklaşıp, dayanışma ve birlikteliklerimizi daha da arttırmamıza vesile olmaktadır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. O’nun ümmeti olmanın ve O’nu sevmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde edilen tüm duaların kabul olması temennisi ile Mevlid Kandili'nin ülkemiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını dilerim."

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER