Mevlid Kandili mesajları

Gümüşhane'de 7 Ekim gecesi idrak edilecek olan Mevlid kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Mevlid Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Yüce dinimiz İslam’ı bizlere öğreten, adalet, merhamet ve muhabbet peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Âlemlere rahmet olarak ve kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu vesileyle, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) 'in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan mübarek Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru içerisindeyiz.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin (S.A.V); insanlığa kattığı güzellikleri görmek, onu her anlamda örnek almak ve anlamaya çalışmak dünya ve ahiret mutluluğumuz için anahtar niteliğindedir.

Sevgili Peygamberimiz ile anlam bulan bu hakikat ve değerleri, yani sünnet-i seniyyeyi idrak etmek ve yarınlara taşımak biz müminlerin Allah’a, Resulüne ve insanlığa karşı en büyük vazifesidir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) 'in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan bu mübarek günün, bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder; değerli hemşehrilerimizin, milletimizin ve bütün İslam Âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederiz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“İçerisinde bulunduğumuz hafta; İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) dünyayı şereflendirdiği haftadır. Sevgili Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş-dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmalıyız. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V)'in doğum günü bizim için müstesna bir gündür. Bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Tüm milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili'ni en içten dileklerimle kutluyorum. Mevlid Kandini’nin ülkemize ve tüm insanlık âlemine sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“İnsanlığa hak ve adaleti, hikmet ve güzel ahlâkı gösteren, onları bu yola yönlendiren son peygamber olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini kutlamanın şerefine nail oluyoruz. Bütün insanlığın kurtarıcısı sevgili Peygamber’imizin doğum günü olan Mevlid Kandilini en güzel şekilde ve anlamına uygun olarak değerlendirmeli, O’nu örnek alarak insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşımalıyız. Sevgili Peygamber’imiz kendimizden başlayarak iyiliği, güzelliği ve barışı hayata yaymamız için durmadan çalışmamızı bizlere öğütledi. Özellikle de ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacağı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının gelişmesi için bu müstesna günleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Böyle mübarek bir gecede dualarımızın kabul olması ve günahlarımızın affedilmesi en büyük temennimizdir. 

Bu vesileyle başta Üniversitemiz öğrencileri ile personeli olmak üzere, Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

"Hep birlikte alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşrif ettiği bu mübarek güne erişmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün dünyaya teşrif eden Peygamberimiz, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Mevlid Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in güzel ahlakıyla hayatımızı güzelleştiren bileceğimiz manevi bir yenilenme fırsatıdır. Peygamberimiz, iyilik ve fazilette hak ve hakikati bilmede tüm insanlığa bir rehberdir. O'nun ümmeti olmanın büyük sevinci içerisindeyiz. Bu gece inşallah bol bol tövbe edip, dualar edelim. Böyle müstesna günde Rabbimiz" den günahlarımız için af dileyelim. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm milletimizin ve İslam âleminin Mevlit Kandil'ini kutluyor, ülkemize ve tüm insanlık âlemine sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
 

SAĞLIK-SEN VE MEMUR-SEN İL BAŞKANI ENGİN KARABULUT

"Kainatın şereflendiği gün olarak telakki edilen Mevlid Kandili insanlığın da kurtuluşuna açılan bir kapıdır. “İki cihan Peygamberi’nin dünyaya teşriflerini kutlarken, O’nun yaşantısı ve ahlakının da örnek alınması gerekiyor. Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, O’nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam âlemi olarak bu gece de, O’nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş-dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmak, hayatımızdaki olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için sevgi ve hoşgörü ortamının sağlanması için bugünleri iyi bir fırsat olarak görmeliyiz. Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Yüce Mevlana'dan niyaz ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER