MHK’ya Gümüşhaneli başkan ve üye

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na hemşehrimiz Prof. Dr. Lale Orta'yı, bir diğer hemşehrimiz Prof.Dr. Ali Kızılet’i de MHK üyesi olarak atadı.

MHK’ya Gümüşhaneli başkan ve üye

Sabri Çelik'in istifasıyla boşalan Merkez Hakem Kurulu'nun başkanlığına getirilen ve Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemi olan Prof. Dr. Lale Orta’nın profesyonel ve amatör bin 500’ün üzerinde maç yönettiği biliniyor.

2000 yılında tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını da alan Orta, dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olmasının yanında 60 uluslararası maç yönetti.

TFF’nin web sitesinde yer alan duyuruda atamanın ardından “Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemi olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK'nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Merkeze bağlı Yeşildere köyünden olan Orta’nın yanısıra Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı olan bir diğer hemşerimiz Merkeze bağlı Canca Mahallesinden Prof. Dr. Ali Kızılet’te MHK üyesi oldu.


 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2023, 21:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
yyusuf sadık
yyusuf sadık - 1 yıl Önce

Prof dr. Ali KIZILET şof ör esnafı Rahmetli remzi abinin oğludur.
Türkiyede hakem seminerlerinde adından söz ettiren Prof. kızılet halen Marmara üni. çalışmaktadır. Yakınen tanıdığım Bu değerli hemşerimiz ve MHK başkanı Lale hanımla iftihar ediyoruz.

Buğra KIZILET
Buğra KIZILET @yyusuf sadık - 1 yıl Önce

Yusuf hocam selamlar Remzi KIZILET amcası olur Rahmi KIZILET'in oğludur.

yusuf Sadık
yusuf Sadık - 1 yıl Önce

Düzeltme:
Yorumda Değerli Profesör Ali Kızılet i tantırken Baba adını Rahmi abi olduğunu çok iyi bildiğim halde sehven amcasının adını yazdım. düzeltir af dileriz.
Bu vesile ile Buğra yeğenime de uyarısı için teşekkür ederim.

SIRADAKİ HABER