Millet bir ilki başararak Türkiye finallerine kaldı

Gümüşhane 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Hüseyin Talha Millet, Bingöl’de yapılan “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması 3. Bölge Finalinde birinci olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Millet bir ilki başararak Türkiye finallerine kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması’nın 3. Bölge Finali Bingöl’de yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonundaki yarışma program Bingöl Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti.

Programa Vali Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, yarışmacı öğrencilerin aileleri ve okul öğrencileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel’nin açış konuşması sonrasında yaptığı selamlama konuşmasında Vali Usta yarışmacılara başarılar diledi. Yarışmanın birlik ve dirliğe vesile olmasını temenni eden Vali Usta, "Sevgili Peygamberimizin talimatlarıyla ilk ezanı şerifi okuyarak İslam âlemine hediye eden Bilal-i Habeşi’nin değerli meslektaşları. Bizleri günde 5 defa kurtuluşa çağıran ve camilerimizde manevi havayı solumaya davet eden değerli din gönüllüleri. Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli jüri üyelerini, değerli başkanlarımı ve siz kıymetli hazirunu saygıyla selamlıyorum” dedi.

Yarışmada farklı makamlarda okudukları ezan-ı şeriflerle başarılı performanslar sergileyen yarışmacılar, jüri üyeleri ve katılımcıları mest etti.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ortaokullarda Kemaliye Camii İmam Hatibi Mehmet Akif Millet’in oğlu 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Hüseyin Talha Millet birinci olurken liselerde de yine Gümüşhane’den Batuhan Nas üçüncü oldu.

Yarışmada Gümüşhane’ye ilk kez birincilik getirerek bir ilki gerçekleştiren Millet, en kısa zamanda yapılacak olan Türkiye finalinde de Gümüşhane’yi en güzel şekilde temsil edeceğini söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Akif MİLLET
Mehmet Akif MİLLET - 3 ay Önce

MaşAllah evlat Rabbim utandırmasın başarılının devamını diliyorum

Gümüşhane sevdalısı29
Gümüşhane sevdalısı29 - 3 ay Önce

Helal olsun Gümüşhanem e böyle evlat kazandıran Anne baba a teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER