Millet Trabzon’da birinci, Kastamonu’da üçüncü oldu

Gümüşhaneli Hüseyin Talha Millet, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Yüzüne Kur-an’ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında Trabzon’da birinci, Kastamonu’da üçüncü oldu.

Millet Trabzon’da birinci, Kastamonu’da üçüncü oldu

Merkeze bağlı Övündü köyünden Kemaliye Camii İmam Hatibi Mehmet Akif Millet’in 11 yaşındaki oğlu Hüseyin Talha Millet, Yüzüne Kur-An’ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında Trabzon il birincisi, Kastamonu’da düzenlenen bölge yarışmasında da Karadeniz bölge üçüncüsü oldu.

Trabzon 75.Yıl Orta Okulunda okuyan ve Trabzon Pelitli Kur-an Kursunda hafızlık eğitimine devam eden Millet, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, il ve ilçelerde hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrencilere yönelik Kur'an Kursları Arası Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma yarışmasına katıldı.

Trabzon’da önce merkez ilçe seçmelerinde sonra da tüm il genelinde yapılan yarışmada birinci olduktan sonra Kastamonu’da Nasrullah Kadı Camii’nde yapılan bölge yarışmasına katılmaya hak kazanan Millet, erkekler kategorisinde üçüncü oldu.

Etkinlik Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç’in yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür edip hediye takdim etmesiyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER