Milletvekili Küçük emekli çiftçileri gündeme getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL’lik ödemeden faydalanamayan emekli çiftçilerin de faydalanması konusunu TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili Küçük emekli çiftçileri gündeme getirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. dönem 2. yasama yılı 22. birleşiminde söz alan Milletvekili Küçük, 2 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren 7464 sayılı Kanun’un 20’nci maddesiyle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na eklenen geçici 98’inci maddeyle 2023 yılı Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağı hükme bağlandığını hatırlattı.

Aynı düzenlemeyle emekli maaşı bağlananlardan herhangi bir iş yerinde veya kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenlerin bu ödemeden yararlanmayacağının hükme bağlandığını ifade eden Küçük, “Ekim 2023 sonuna kadar ziraat odalarında kaydı bulunan emekli çiftçilerimiz de bu ödemeden yararlanamamaktadır. Üzerine çiftçi belgesi kaydı olan emeklilerimizin de en yakın zamanda çıkarılacak yasa teklifine eklenerek 5 bin liralarının ödenmesini saygıyla arz ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER