Milletvekili Üstün’den Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlaması

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Üstün’den Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlaması
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir  mesaj yayınladı.

Üstün, mesajında çocukların haklarının korunması, onlara sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünyanın bırakılmasının en önemli görevi olduğunu belirterek, günümüzün en önemli gereksinimi olan evrensel barışın, ancak çocukların sevgi ve hoşgörü anlayışı içerisinde yetiştirilmesiyle sağlanacağını söyledi.

Üstün’ün mesajı şöyle:

“Çocuk bugünün yarını, yarının umududur. Çocuğa değer veren, çocuğu hoşgörü ve barışla büyüten uluslar geleceğini de, barış ve huzur içerisinde yaşayacaktır.

Birleşmiş Milletler tarafından ortaya konulan ve çocuk haklarını güvence altına alan Çocuk Hakları Deklarasyonu ve Çocuk Hakları Sözleşmesi ile çocuklarımıza sağlanan eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma hakları uluslararası düzeyde güvence altına alınmıştır.

YARINLARIMIZA DAHA İYİ BİR DÜNYA BIRAKACAĞIZ

Başta eğitim olmak üzere sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe umutla bakan çocuklar yetiştirmek için hükümetimiz ve devletimiz var gücüyle çalışmaktadır. Yarınımıza daha güvenli adımlar atabilmek için eğitim ve sosyal politikalarımızda her geçen gün daha iyiye giden bir ülkemiz var. Bu gelişimlerimizi sürdürerek geleceğimiz olan çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye, hatta daha iyi bir dünya bırakacağız.

Tüm dünya çocuklarının huzurlu ve barış içerisinde büyümesi için, özellikle yakın coğrafyamızda yaşanan sıkıntıları her platformda dile getirmekten hiçbir zaman çekinmedik. Çocuklarımıza savaş olmayan bir dünya bırakabilmek adına başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun her zaman bu hassasiyetle hareket etmesi, bizleri daha barışçıl bir dünya için umutlandırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları gününü kutluyor, tüm çocuklarımıza başarılı, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir gelecek diliyorum”
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER