Milletvekili Üstün’den İl Genel Meclisine Ziyaret

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, bütçe maratonunu tamamlayıp Aralık ayı toplantılarına başlayan İl Genel Meclisini ziyaret etti.

Milletvekili Üstün’den İl Genel Meclisine Ziyaret
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, bütçe maratonunu tamamlayıp Aralık ayı toplantılarına başlayan İl Genel Meclisini ziyaret etti.

İl Genel Meclisi Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan toplantıya beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz’le birlikte katılan Milletvekili Üstün, meclis üyelerine seslendi.

“GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ BU UYUM VE AHENGİYLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK”

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin bugüne kadar gösterdiği birlik, beraberlik, uyum ve ahenk içerisindeki çalışmalarının Türkiye’de örnek nitelikte olduğunu belirten Milletvekili Üstün, “Toplantınız hayırlara vesile olur inşallah. Yılın sonuna geldik. Yıl içerisinde güzel işler yapıldı. İktidarıyla, muhalefetiyle bütün arkadaşlarımızın el birliğiyle güzel işler yapıldı. Ben özellikle Gümüşhane İl Genel Meclisindeki uyum ve ahenkten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir uyum var. Çünkü dert, ilimizin problemlerini çözmek. Vatandaşlarımız hepimizin vatandaşları. Siyasi yarış ve rekabetler gelip geçiyor, nihayetinde hepimizin yaptığı eserler kalıyor. Gümüşhane’de gördüğüm kadarıyla kurumlar arasında uyumun, ahengin en zirvede olduğu yerlerden birisi İl Genel Meclisi. Burada başta İl Genel Meclisi Başkanımız olmak üzere bütün uyumla çalışan meclis üyelerimize, tüm partilerimizin meclis üyelerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“KÜRTÜN’DEN ŞİRAN’A BİRÇOK KANGREN OLMUŞ İŞLERİ BU YIL EK KAYNAKLA ÇÖZME YOLUNA GİTTİK”

Gümüşhane ölçeğinde ki illerde hizmetin birinci elden iletildiği yerlerin İl Genel Meclisleri olduğunu kaydeden Milletvekili Üstün, “Vatandaşlarımız direk belki bizlere ulaşamadan sıkıntılarını sizlere iletiyorlar. Onun için yaptığınız işler çok önemli. Bizler de siyasetçiler, milletvekilleri olarak elimizden geldiği kadar rutin kaynakların dışında bu ilin problemlerini çözme konusunda, köylerimizin sıkıntılarını giderme konusunda ekstra ödenekler çıkarıyoruz. Ben 4 yıldır Milletvekiliyim. Belki de bütçemizin yarısına yakın her yıl, yıllık gelen ödeneğin yarısına yakın ekstra kaynak aktartmışızdır Özel İdaremize. Bu yıl da yapacağız inşallah. Kürtün’den tutun da Kelkit’in, Şiran’ın birçok kangren olmuş işlerini bu yıl çözme yoluna gittik.” diye konuştu.

“GÜZEL ŞEYLERİ HEP BERABER YAPMA ÇABASI İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Ayrılan bütçelerle rutin hizmetlerin dışına çıkma imkanı olmadığının bilincinde olduklarını ve bu nedenle de ek kaynaklar göndererek birçok bölgenin sıkıntılarını giderdiklerini kaydeden Milletvekili Üstün, kesinlikle kaynak problemleri olmadığını belirterek, “Güzel şeyleri hep beraber yapma çabası içerisinde olacağız. Uyumunuzun ve ahenginizin devam etmesini istiyorum. Vatandaştan daha fazla dua alacak hizmetlerde bizlere yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar ise İl Özel İdaresinde hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personele çıkış verilmemesi noktasında ek kaynak için destek talebini Milletvekili Üstün’e ileterek, “Personel konusunda desteklerinizi bekliyoruz. Bir diğer konu da eksik kalan işlerin tamamlanması için ek ödeneğe ihtiyacımız var. Plan Bütçe komisyonunda olmanız nedeniyle bu yıl da geçmiş yıllardaki katkılarınızın artarak devamını istiyoruz.” dedi.

“HİZMET ALIMI İŞÇİLERİNİN İŞTEN ÇIKMAMASI İÇİN EK KAYNAK GÖNDERME NOKTASINDA ÖZEL ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Bayraktar’ın aktardığı soruları cevaplandıran Milletvekili Üstün, hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personelin işten çıkmaması için ellerinden geleni hep birlikte yapacağını belirterek, ek kaynağının aktarılması noktasında özel çaba göstereceğini ifade etti.

MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK GÜMÜŞHANE’YE GELECEK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i Gümüşhane’ye davet ettiklerini dile getiren Milletvekili Üstün, “Aralık ayı içerisinde bir hafta sonu bir günlük programla birlikte Sayın Bakanımızı Gümüşhane’de vatandaşlarımızla, sizlerle ve yetkililerle buluşturacağız. Komisyon çalışmaları sırasında davet ettik, özellikle Aralık ayı içerisinde bir hafta sonu davet ettim. Ekstra bir durum, çok yoğun bir program çıkmazsa öyle bir randevulaşmamız var. Problemlerimizi Bakanımıza aktaracağız. Sayın Bakanımız buradayken bu talepleri direk kendisinden isteyeceğiz. Ön görüşmeleri yaptık ama Sayın Valimizle, Milletvekilimizle ve sizlerle birlikte taleplerimizi belirleyip iletirsek netice alacağımızı ümit ediyorum. Şuana kadar yıl sonunda bu tür ödenekler aktarıldı, yine aktarılır.” dedi.

MECLİS ÜYELERİ 2013 SAYIŞTAY RAPORU HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Milletvekili Üstün’ün ziyaretinin ardından normal gündem maddelerini görüşen İl Genel Meclisinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Akçay, meclis üyelerinin tamamına dağıtılan 2013 yılı Sayıştay denetim raporu hakkında açıklamalarda bulunarak raporla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER