Milletvekili Üstün’den turizm müjdesi

Süleymaniye mekanik tesisi ve Canca kalesi restorasyonu 2015 yatırım programında.

Milletvekili Üstün’den turizm müjdesi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane için önem arz eden Kültür Turizm yatırımları ile ilgili takiplerinin olumlu sonuçlandığını ve bu anlamda 2015 yılı yatırım programına girecek olan yatırımların müjdesini verdi.

Gümüşhane’nin hak ettiği turizm yatırımlarını AK Parti hükümetlerinin güçlü iradesiyle almaya devam ettiğini belirten Milletvekili Üstün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin Doğu Karadeniz’de saklı kalmış ve özellikle turizm potansiyeli bakımından çok zengin olmasına rağmen istenilen düzeyde turizm yatırımları ile ön plana çıkamamış bir şehir olmasına rağmen, AK Parti iktidarları dönemlerinde Gümüşhane’nin her alanda olduğu gibi turizm alanında da beklediği yatırımları almasının hız kazandığını ve bu yatırımların gelmesi ile oluşan hareketliliğin il genelinde hissedilmeye başlandığını söyledi.

İŞTE YATIRIM PROGRAMINA ALINANLAR

Üstün, “Gümüşhane Kültür Turizm İl Müdürlüğümüzün önemli düzeyde turizm potansiyelimizi gösterecek olan projeleri hazırlaması ve Teşkilatlarımızla beraber ısrarla yapmış olduğumuz takiplerimiz sonucu , Süleymaniye Kış Turizm Merkezinin Mekanik Tesisi Kurulumu Bedelinin karşılanması teklifimiz onaylandı. Canca Kalesi Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Proje Yapımı 2015 yılı yatırım teklifine alındı. İmera Manastırının Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi Uygulama İşi 2015 yılı yatırım program Teklifine alındı. Gümüşhane İkizevler Müzesine Engelliler için ulaşılabilir Düzenlemeler Yapılması teklifi onaylandı, Şubat 2015 te ödeneği il müdürlüğümüze aktarılmış olacaktır.” dedi.

“GÜMÜŞHANE TURİZM KENTİ OLMA YOLUNDA BÜYÜK BİR YOL ALMIŞTIR”

Tarihi İpek yolu üzerindeki önemli konaklama merkezlerinden biri olan Gümüşhane’nin yapılan ve yapılmakta olan projelerle, mevcut potansiyel durumunun tanıtılması ile Türkiye’nin önemli Turizm merkezlerinden birisi olacağını dile getiren Milletvekili Üstün, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Gümüşhane  Bölgenin Kış Turizm Merkezi Olsun’’talimatları doğrultusunda ki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. İlimiz için çok önemli olan bu yatırımların gerçekleşmesini sağlayan Başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Bey’e, Bakanımız  Sayın Ömer Çelik’e ve Bakanlık Çalışanlarımıza, Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a, İl Başkanımız Hakkı Gündüz ve Teşkilatlarımıza, Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e, Kültür Turizm İl Müdürümüz ve Müdürlük çalışanlarına, İl Genel Meclisi Başkanımız Şerif Bayraktar ve İl Genel Meclisi üyelerimize, Bu amaçla emeği geçen herkese  teşekkür ediyor, yapılan ve yapılacak olan yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER