Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Değerlendirme Toplantıları Devam Ediyor

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının ikinci değerlendirme toplantısı Fevzi Ataç Öğretmenevi’nde yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Değerlendirme Toplantıları Devam Ediyor
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının ikinci değerlendirme toplantısı Fevzi Ataç Öğretmenevi’nde yapıldı.

Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında yapılan toplantıya Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcıları Murat Şükrü Baş ve Mesut Olgun, Şube Müdürleri İbrahim Taş, İsmail Hayal, Murat Eskicioğlu, Aynur Bilgin, Ahmet Tuncay, Abidin Merdan, Bülent Ağaç, Nusret Bulut, Kemalettin Karabulut, Rasim Alkaç, Adem Doğan, Fevzi Ataç Öğretmenevi Müdürü Musa Uncu, okul öncesi ve İlkokul/Ortaokul müdürleri katıldı.

Toplantının sonunda genel bir değerlendirme yapan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, yönetimde “işbirliği halinde rekabet” adlı yeni bir kavramın ortaya çıktığını belirterek, bunun da performansı ve verimliği yükselttiğini söyledi.

“DANIŞARAK, DİNLEYEREK VE PAYLAŞARAK YÖNETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Kendisinin de “yönetişim” kavramını öne çıkarmaya gayret ettiğini kaydeden Vali Mayda, “Bütün faktörlerin rol aldığı bir karar verme mekanizması ve uygulamanın hep birlikte takip edildiği bir yapı. Dolayısıyla danışarak, dinleyerek ve paylaşarak yönetmeye çalışıyoruz. Bu toplantı bir nevi bunun bir temsilidir. Bu toplantıda biz sizi dinliyoruz, sizler birbirinizi dinliyorsunuz. Başarılı uygulamaları model alıyorsunuz. Bu da total başarıyı üst seviyeye çekiyor. Bu başarı için hepimizin aradığı bir durumdur. Üniversite başarımız ilk 10 içinde gidip gelmektedir. Güzel bir ifade vardır beyazın zıttı daha beyazdır. Biz bu başarı ile yetinmeden daha ileriye gitme zorundayız. İşte biz burada toplanıyoruz. Bunu İzmir’de yapsanız yapamazsınız. O kadar idareciyi, okul müdürünü bir araya getiremezsiniz. Ama biz Gümüşhane olarak bunu başarıyoruz. Bu bir avantajımızdır. Sosyal yönden çok hareketli değiliz bu da bizim dezavantajımızdır. Ancak bunu öğrencilerimize vereceğimiz sosyal ve kültürel destekle avantajlı duruma çevirebiliyoruz. Yusuf Çiftçioğlu okulumuzda aşırı bir yığılma dışında diğer okullarımız adeta kolej seviyesindedir. Öğretmen ve öğrenci iletişimi açısından bu güzel bir avantajımızdır. Hem akademik ve sosyal anlamda biz öğrencilerimizin daha üst seviyelerde olmasını istiyoruz.” dedi.

“BİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN EMRİNDEYİZ”

“Eğitim ve öğretimin emrindeyiz” diyen Vali Mayda, kapılarının da ardına kadar açık ve eğitime her zaman desteklerinin devam edeceğinin altını çizerek, akademik başarı yanında sosyal başarının da önem arz ettiğini söyledi.

“TEKDÜZE İNSAN MODELİ İSTEMİYORUZ”

Başarılı ancak çevresiyle barışık olmayan tekdüze insan modeli istemediklerini dile getiren Vali Mayda, “Kendisiyle barışık, topluma bir şeyler katabilen, düşüncelerini medeni olarak ifade edebilen bir nesil istiyoruz. Bu nedenle biz ve sizler kapılarınızı asla kapatmayın diyorum. İnsan sevgisi ve hizmet aşkıyla yetiştirmediğimiz bir nesle sahip olamayız. Sosyal anlamda da öğrencilere sahip çıkma, onlara değer verme, her birini farklı alanlardaki yeteneklerine göre yetiştirme ve yönlendirme esas olmalıdır. Çocuklarımızı dışlamadan ve yeteneği olduğu alanlarda teşvik ederek yetiştirmeliyiz. Dolayısıyla anaokulundan başlayarak ilk ve ortaokul sıralarında şekillenerek devam eden eğitim en büyük gayemiz ve sevdamız olmalıdır. Akademik başarı yanında sosyal ve psikolojik destek de önemlidir diyorum. Bunun yanında sosyal ve kültürel aktiviteler, spor ve folklor olarak da çocuklarımızı desteklemek zorundayız. Böylece çocuklarımız da bu sayede sosyalleşmiş olacaktır. Dikkat edin kendini rahat ifade edebilen çocukların tamamı sosyal aktiviteler içinde yer alanlardır. Folklor, resim, müzik, spor ve diğer aktivitelerle çocuklarımız buluşturmalıyız. Diğer yandan okullarımızın fiziki ve donatım ihtiyaçlarını da en kısa zamanda giderme yoluna gideceğiz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.   

“BAŞARILI OLMAK, BAŞARISIZ OLMAKTAN DAHA ZOR”

Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Meral Uçar ise eğitimde kadınların sayısının arttığını görmenin sevindirici olduğunu belirterek, Gümüşhane’nin eğitim ve öğretimde son derece başarılı bir il olduğunu hatırlattı. Başarılı olmanın başarısız olmaktan daha zor olduğunun altını çizen Uçar, “Çünkü elde edilecek olan cüzi bir başarısızlık başarımıza gölge düşürecek ve başarısızlık olarak addedilecektir. Bu nedenle eğitim başarısını bu seviyede tutabilmek ve daha yukarılara çıkarabilmek de oldukça zor bir iştir. Ancak Şube Müdürlerimizden, idarecilerimize ve öğretmenlerimize kadar çok başarılı bir eğitim kadrosuna sahibiz. Hepsinin yaptığı çalışmalar takdire şayandır. Başarılı bir ilk yarı geçirdiğimize inanıyorum. Sınavlarımızın iyi geçtiğini biliyoruz. Kısa bir dinlenme tatili sonrası ikinci yarıda da üstün bir grafik yakalayacağımıza ve ilimizi TEOG ve YGS-LYS’de üst sıralara çıkaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da konuşmasında aile vurgusu yaparak, katkılarından dolayı tüm yöneticilere teşekkür etti.

Geçen yıl temel eğitim kurumlarından bin 925 öğrenciyi mezun ettiklerini, Fen Lisesini kazanan öğrenci sayısının 94, Anadolu Öğretmen Lisesini kazanan öğrenci sayısının ise 173 olduğunu belirten Aktaş, bu yıl ki hedeflerinin Fen Lisesi kazanma oranını yüzde 10’a ve Öğretmen Lisesi kazanma oranını da yüzde 15’e çıkarmak olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavının Gümüşhane’de başarı ile gerçekleştiğini ifade eden Aktaş, ilk sınavın analizlerini de masaya yatıracaklarını belirterek, yöneticilerden yapılan deneme sınav sonuçlarının analizlerini yapmalarını istedi.

İMAM HATİP LİSESİNİN YANINA İMAM HATİP ORTAOKULU YAPILACAK

Gümüşhane olarak eğitim araç gereç ve fiziki mekân olarak fazla sıkıntısı çekmediklerini, okulların mantolama ve diğer onarım ihtiyaçlarının tamamlandığını dile getiren Aktaş, “İmam Hatip Ortaokulumuzun bina sıkıntısı yakın zamanda yeni yapılan İmam Hatip Lisesi yanında yapılacak olan 16 derslikli yeni okul binası ile giderilecektir. Hepinize sunumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Burada olduğum iki yıl boyunca her zaman eğitimin yanında olan ve bizleri sürekli motive eden Sayın Valimize 2013-2014 eğitim öğretim sonunda elde edeceğimiz üstün başarı ile en büyük hediyeyi takdim edeceğiz.” dedi.

Toplantıda Gümüşhane Merkez’de yer alan 13 ortaöğretim okulu ve 2 okul öncesi okullarının geçen yılki SBS, eğitim öğretim faaliyetleri, sosyal, sportif ve kültürel çalışmaları, geçen eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarı değerlendirmeleri ve ikinci yarıda yapacakları çalışmaların planlaması, belirlenen hedefleri, okulların donatım, malzeme, onarım çalışmaları ve ihtiyaçları, öğretmen ve personel durumları ve diğer istatistiki bilgiler paylaşıldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren değerlendirme toplantısında Arzular İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Davut Uçar, Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şükür Sünnetçi, Aysın Rafet Ataç İlkokulu Müdürü Köksal Ceylan, Dumlupınar İlkokulu ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Turan Tanış, Fevzipaşa İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Necmi Bayram, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Ünal Merdan, Işıl Sema Doğan İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Fazlı Andiç, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, Kale Koçkaya Ortaokulu Müdürü Yusuf Koyun, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yaşar Alkan, Tekke YBO Müdürü Köksal Okur, Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yaşar Kalaycı, Özel Bahar İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yakup Yağcı, Merkez Anaokulu Müdürü Ayşe Sağırkaya ve Nesrin Halit Zarbun Anaokulu Müdür Vekili Akif Köse sırayla sunumlarını gerçekleştirdi.

Yapılan sunumlarla okulların başarı durumları, sosyal ve kültürel aktiviteleri, okulun misyon ve vizyonları, geçen yılın SBS başarı durumları, yeni eğitim öğretim yılındaki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG), okulun personel, donatım ve diğer ihtiyaçları masaya yatırıldı.
Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER