Milli Eğitimden Ödül Yağmuru

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yürütülen "Hem Okudum Hem Yazdım" ve "Barışa Beni de Yazın" projeleri kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda derece alan öğretmen ve öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Milli Eğitimden Ödül Yağmuru
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yürütülen "Hem Okudum Hem Yazdım" ve "Barışa Beni de Yazın" projeleri kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda derece alan öğretmen ve öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Emniyet Müdürü Ahmet Can, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane'nin Türkiye ve dünyaya örnek olacak projeler hazırladığını belirterek,  Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” anlayışından hareketle barışı öne çıkaran projeleri hayata geçirdiğini söyledi.

Son zamanlarda teknolojik gelişmelerden dolayı, televizyon ve internet bağımlılığı nedeniyle toplumun kitap okuma ve yazı yazmadan uzaklaştığını dile getiren Vali Mayda, “Mektup yazma adetimiz bile kalmadı. Mesajlar yazıp toplu olarak gönderiyoruz.  Anı yazmak, kitap okumak kalmadı. Hep hazırı değerlendiriyoruz.  Hazırlanan projeler, değerlerimizi yeniden kazanmaya yönelik projelerdi. Her iki projemiz de örnek projelerdi. Amacımıza kısmen ulaşmış bulunuyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Bulut ise Gümüşhane Valiliği adına 2012 - 2013 Eğitim öğretim yılında "Hem Okudum Hem Yazdım" , "Barışa Beni De Yazın" ve " Okul Pansiyonlarımızda Değerler Eğitimi" olmak üzere 3 yerel proje yürütüldüğünü ifade ederek projelerin son derece olumlu sonuçlandığını ve bu yılda bu projeleri devam ettirmek istediklerini söyledi. Bulut yeni hazırladıkları "Enerjini Yarına Sakla" projesi ili ilgili de davetlilere bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Barışa Beni de Yazın; konulu şiir yarışması birincisi Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şafak Sarıyar, Karikatür Yarışması Birincisi Torul Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Buket Öztürk,  Kompozisyon Yarışması Birincisi Gümüşhane Anadolu Lisesi öğrencisi Meva Arslan, İl Halk Kütüphanesinden En Çok Kitap Okuyan Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Mervenur Özen, Hem Okudum Hem Yazdım; projesi kapsamında öğretmenler arasında yapılan “Sevgili Öğrencim” Konulu Hikaye Yarışmasında “Taşkent Rüyası” isimli hikayesi ile birinci olan Merkez Atatürk Ortaokulu öğretmeni Nuray Demir, Şiir Yarışması ikincisi Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Yunus Emre Yağlıdere, Karikatür Yarışması ikincisi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sude Zarife Özdamar, Kompozisyon Yarışması ikincisi Gümüşhane Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Özer, İl Halk Kütüphanesinden En Çok Kitap Okuyan Kanuni Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Kübra Mutaf, Hem Okudum Hem Yazdım projesi kapsamında öğretmenler arasında yapılan “ Sevgili Öğrencim” Konulu Hikaye Yarışmasında “Ters Lale” isimli hikayesiyle Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğretmeni Sevda Ayas, Şiir Yarışması üçüncüsü Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Ağaç, Karikatür Yarışması üçüncüsü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Suat Çelik, Kompozisyon yarışması üçüncüsü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Fatih Taş, İl Halk Kütüphanesinden En Çok Kitap Okuyan üçüncü Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Nisanur Yaşar, Hem Okudum Hem Yazdım projesi kapsamında öğretmenler arasında yapılan “Sevgili Öğrencim” Konulu Hikaye Yarışmasında “Öğretmen ve İdeal” isimli hikayesiyle Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Kamil Altındaş’a, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeni sponsorluğu altın ödülü Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can tarafından verildi.

Törende ayrıca başta “Barışa Beni De Yazın” projesi olmak üzere uygulanan yerel projelere verdiği destekler için Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeni İşletme Müdürü Ahmet Deniz’ e plaket takdim etti.

Ödül töreni daha sonra SODES kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmüş olan “Evrensel Dil Atölyeleri”  projesi kapsamında müzik kursu alan öğrenciler basgitarda Batuhan Özdamar, elektrogitarda Alaattin Bayraktar, bateride Cemil Furkan Saraç, solistler Enes Okumuş ve Çeşminaz Kulaksız, öğrencilere kemanla eşlik eden öğretmen Mehmet Ali Erden ve klavyede Gürkan Gürses’in verdiği konser ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER