Miraç Kandili mesajları

Gümüşhane'de 27 Şubat tarihinde idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Miraç Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Peygamber Efendimizin (SAV) Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da rabbimizin katındaki en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, büyük bir mucize ve Rabbimizin sonsuzluğuna yapılan en görkemli şahitliktir.

Peygamberimizin şahsında insanlığa sunulmuş bu ulvi yükselişin sonunda müjdelerle dönen Peygamber Efendimiz (SAV), müslümanlara verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri vermiştir.

İslâm âlemi için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecenin insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın Miraç Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyorum."
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Üç aylar içerisinde idrak ettiğimiz mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandili’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Miraç; ferdi, toplumu ve bütün insanlığı yücelten ve yükselten değerlerle buluşmak, her türlü kötülükten arınmak için bir vesiledir. Miraç; yardımlaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsat, eşref-i mahlûkat olma bilinci zayıflayan insanın yeniden dirilişi için en büyük imkândır.

Bugün bizlere düşen; miracın ruhu, manası, hikmeti ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmek ve bizleri mutlu bir ahiret hayatına götürecek prensipleri hatırlayarak dünya hayatındaki vazifelerimizi yerine getirmeye özen göstermektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Miraç Kandili’nin; insanlığın hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diler; değerli hemşehrilerimizin, milletimizin ve bütün İslam Âleminin kandilini tebrik ederiz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.  Miraç kandili de alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuktur. Mübarek Üç Aylar'ın içinde yer alan Miraç Kandili'nin de bu anlamda, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Sevgili Peygamberimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum. Bu düşüncelerle tüm İslam aliminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“İçerisinde maddi ve manevi anlamda sayısız güzellikleri barındıran dinimiz, pek çok anlamlı gün ve geceye sahiptir. Bu gecelerden birisi de Miraç Kandili’dir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği ve kutlu yolculuğun adı olarak bilinen Miraç Kandili’ni bir kez daha karşılamanın sevincini, coşkusunu yaşıyoruz. 

Kandiller birlik beraberliğimizi pekiştiren en müstesna gecelerdendir. Bu yüzden Müslüman bir toplum olarak Miraç Kandili’nin anlamını idrak etmeli ve ortak amaçlar doğrultusunda birlik beraberlik duyguları ile hareket ederek tüm dünyayı yaşanılabilir bir ortama dönüştürme gayesini gütmeliyiz. Bu özel günde dünyada akan kanın durması; barış, huzur ve istikrarın tüm coğrafyalarda hâkim olması; küresel salgınla mücadele edilen bu zorlu günlerin geride kalması tüm insanlık adına en büyük duamızdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyorum. Kandilin herkese barış, huzur, sağlık ve bereket getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

 “İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan kandil gecelerinden ikincisini yani Miraç Kandili’ni bu gece idrak edeceğiz. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı; O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Peygamber efendimizin bu kutlu yolculuğu; bütün İslam alemine sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet ve huzur getirsin.
Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı aziz milletimizin miracını kutlar, bu gecenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”
 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2022, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER