Miraç Kandili mesajları

Gümüşhane’de bu gece idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle yayımlanan mesajlar.

Miraç Kandili mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, büyük bir mucize ve Rabb’imizin sonsuzluğuna yapılan en görkemli şahitliktir.

Peygamberin şahsında insanlığa sunulmuş bu ulvi yükselişin sonunda müjdelerle dönen Peygamber Efendimiz (SAV), tüm inananlara verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri vermiştir.

Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecenin insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın Miraç Kandil’ini en kalbi dileklerimle kutluyorum.”

MİLLETVEKİLİ AV.CELALETTİN KÖSE

“İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan kandil gecelerinden Miraç Kandili’ni bu gece idrak edeceğiz. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı; O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Peygamber efendimizin bu kutlu yolculuğu; bütün islam alemine sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet ve huzur getirsin.

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı aziz milletimizin miracını kutlar, bu gecenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Dinimizde önemli bir yere sahip olan Miraç Kandili’ne kavuşmanın büyük mutluluğu içindeyiz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (a.s.v), Yüce Allah’ın (c.c.)  nasip ettiği Miraç mucizesinin yaşandığı bu mübarek gecenin tüm Müslüman kardeşlerimize kutlu olmasını diliyorum. 

Miraç’la Müslümanlara farz kılınan beş vakit namaz gerçeği inanç ve kulluk dünyamızın en önemli konusudur. Bu mübarek gece başta namaz ibadetlerimiz olmak üzere tüm kulluk vazifelerimiz için de bir muhasebe  gecesidir.

Miraç gecesinin bir diğer önemi, Peygamber Efendimizin Miraç’a yükseliş yolculuğunun  Mübarek Belde Küdüs’te yer alan Mescid-i Aksa’dan başlamış olmasıdır. Bugün İsrail katillerinin işgali altındaki Kudüs ve Gazze’nin kurtuluşu için Miraç gecesi bizim için özel dua vaktidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Miraç’a yükseldiği o mübarek beldenin,  katil İsrail’in elinden bir an önce kurtulması için Miraç gecesinde Rabbimize bol dua edeceğiz. 

Bu yıl Miraç Kandili, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız büyük Kahramanmaraş depreminin de birinci yıl dönümüne denk gelmiştir.  13 ilimizde etkili olan ve 53.537 vatandaşımızın vefat ettiği depremde vefat eden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin bir daha böyle bir acı yaşamaması için de Miraç Kandili’nde Rabbimize dua edip yalvaracağız.

Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın Miraç kandillerini tebrik ediyorum. Miraç  Kandili’nin bütün insanlığa, ülkemize ve Gümüşhanemize hayırlar getirmesini  Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Rahmetin ve mağfiretin yüce katlara eriştiği, duaların kabul olduğu müstesna gecelerden olan Miraç Kandili’ni karşılamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Miraç Kandili, manevi bir yükselişin ve temizlenmenin simgesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği bu kutsal geceyi hatırlayarak, kalbimizi bir kez daha temizleyip, ibadetlerimize bir anlam katma vaktidir. Bu mübarek gecede gökyüzüne yükselen dualarımız, samimiyetle yapılan ibadetlerimiz, sevdiklerimize gönderdiğimiz güzel dileklerimiz, Allah’ın rahmetine ve mağfiretine ulaşsın. Birer izzet ve ikram fırsatı olan böylesi gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir. Günahlarımızdan arınarak, iyiliklere yönelerek, hoşgörü ve sevgiyle dolup taşarak Rabbimize yönelelim. Birbirimize karşı hoşgörü ile yaklaşarak, dargınlıkları unutarak, sevgi ve barış içinde bir arada olmanın kıymetini idrak edelim. Birlikte geçirdiğimiz her anı, sevdiklerimize karşı sorumluluklarımızı hatırlayarak değerlendirelim.

Bilindiği üzere ülkemizi derinden etkileyen ve Asrın Felaketi olarak da kayıtlara geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümündeyiz. Bir yandan Miraç Kandili’ni idrak ederken, diğer yandan da ülkemizde yaşanan depremin yıldönümünde yüreklerimizdeki dualarımızla buluştuk. Depremin yarattığı yıkıcı etkiden dolayı bu yıl buruk bir sevinç içerisinde Miraç Kandili’ni karşılıyoruz. Depremin acı hatıraları hâlâ zihinlerimizde taze. O gün yaşanan kayıpları ve acıları unutmadan, Rabbimizden hayatta kalanlara sabır, kaybettiklerimize rahmet ve mağfiret diliyorum. Yaşadığımız bu imtihan dolu günleri depremde zarar gören vatandaşlarımızı da hatırlayarak en hayırlısıyla geçirmeyi Rabbim nasip etsin. 

Bu vesileyle Miraç Kandili’nin rahmeti ve huzurunun, yaraları saran bir şifa olması dileğiyle, tüm insanlığa sağlık, huzur ve güven dolu günler diliyorum. Hayırlı Kandiller.”
 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2024, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER