Mobbing İle Mücadele Derneği Gümüşhane Temsilciliği Açıldı

Mobbing İle Mücadele Derneği Gümüşhane İl Temsilciliği açıldı. Başkanlığına Prof.Dr. Bahri Bayram’ın, Başkan Yardımcılığına Av. Metin Aslan’ın atandığı dernek ilk açıklamasını yaptı.

Mobbing İle Mücadele Derneği Gümüşhane Temsilciliği Açıldı
Mobbing İle Mücadele Derneği Gümüşhane İl Temsilciliği açıldı. Başkanlığına Prof.Dr. Bahri Bayram’ın, Başkan Yardımcılığına Av. Metin Aslan’ın atandığı dernek ilk açıklamasını yaptı.

“ÜLKEMİZDE ÇALIŞANLARIN YÜZDE 40’I MOBBİNGE MARUZ KALIYOR”

Bayram, mobbingin iş hayatında, psikolojik taciz, psikoterör,  baskı, şiddet, bezdiri veya yıldırma hareketleri olarak tanımlandığını belirterek, “Aşırı motivasyon ve kondisyon düşüklüğüne, iş verimliliğinde azalmaya, kurumsal aidiyatın azalmasına ve işten soğumaya, bağımlı madde kullanımında artışa, psikolojik ve fiziksel sağlığın bozulmasına neden olmaktadır. Ülkemizde özel ve kamuda çalışanların yaklaşık %40’ı mobbinge maruz kaldığını beyan etmektedir. İş hayatında mobbing’e maruz kalan bireylerin haklarını savunmak amacıyla, Mobbing ile Mücadele Derneği, Sayın Hüseyin GÜN’ün başkanlığında 2010 yılında Ankara’da kurulmuş ve birçok ilde, dernek temsilcilikleri açılmıştır” dedi.

“FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ”

Gümüşhane Mobbing ile Mücadele Derneği il temsilciliğinin 9 Mart 2016 2016/08 sayılı Mobbing İle Mücadele Derneği Yönetim kurulu kararıyla Prof.Dr. Bahri Bayram’ın başkanlığı ve Avukat Metin Aslan’ın başkan yardımcılığında oluşturulduğunu kaydeden Bayram, nobbing ile mücadele derneği ve temsilciliklerinin siyasi, kültürel, ideolojik, bölgesel ya da mesleki amaç gütmeksizin, tamamen toplum hizmetinde olmak kaydıyla ülke menfaatleri için zarar teşkil eden mobbing (psikolojik taciz) konularında farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

“GÜMÜŞHANE’DE DE MOBBİNG VAKALARI OLUYOR”

Gümüşhane’nin toplumsal huzurun en üst seviyede olduğu ve iş hayatında iç barış ve huzurun hakim olduğu bir il olduğunu fakat münferit bazı mobbing vakalarının yaşandığının da bilindiğini kaydeden Bayram, “Özellikle idareci/yönetici konumdan güç alan bazı amirler/işverenler ve temsilcileri, mağdurlar üzerinde psikolojik yıkımlarla sonuçlanan her türlü psikolojik taciz eylemlerinde bulunabilmektedirler. Mobbing İle Mücadele Derneği Gümüşhane İl Temsilciliğinin amacı,  psikolojik taciz olaylarına maruz kalan bireylerin haklarının savunulması olup, tamamen tarafsız bir sivil toplum kuruluşu olma görevini sürdürmektir.  İlerleyen dönemlerde mobbing ile mücadele derneği il temsilciliği mobbing ile mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi çalışma başlatacaktır. Mobbing Tüm Dünyada bir İnsan Hakkı ihlali olarak kabul edilmektedir. Ülkemize Milyarlarca lira işgücü ve sağlık maliyetine neden olan mobbing konusunda, tüm insanlarımızın duyarlı olması, güven, saygı, sevgi ve merhamete dayalı toplumsal ilişkilerimizin artmasını sağlayacak olup, mal ve hizmet üretiminde kalitenin artışına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER