Müftü Bektaş'ın 3.Şiir Kitabı Çıktı

Karabük’ün Gümüşhaneli İl Müftüsü Halil Bektaş’ın üçüncü şiir kitabı Vuslat, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları tarafından çıktı.

Müftü Bektaş'ın 3.Şiir Kitabı Çıktı
Karabük’ün Gümüşhaneli İl Müftüsü Halil Bektaş’ın üçüncü şiir kitabı Vuslat, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları tarafından çıktı.

Toplam 104 sayfadan oluşan şiir kitabında Bektaş’ın şiirleri, Gözyaşı bölümünde 22, Selam Olsun bölümünde 32 ve Şadırvan bölümünde 24 olmak üzere toplam 78 şiirden oluşuyor.

Bektaş, kitabının önsözünde şu ifadeleri kullandı: "Şiiri salih amele dönüştürmek ya da güzel davranışları/salih amelleri şiirlerle ifade etmek benim şiirlerimde öncelikle göz önünde bulundurduğum bir husustur. Yani şiir benim için amaç değil olabilmişse araç olmuştur. Bu açıdan bakıldığında belki bu esere şiir kitabı yerine şuur demek daha doğru olabilir. Bu üçüncü şiir kitabım mutlak hakikatin şiir yoluyla anlatılmasına küçücük bir katkı sunabilmişse kendimi gerçekten bahtiyar hissederim” diedi.

Halil Bektaş kimdir; Kaynak:  Gümüş Portreler (www.gumusportreler.com)

1960 yılında Köse Bizgili Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Gümüşhane’de okudu. 1980 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1985 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığında görev aldı. 1986–1987 yıllarında askerlik görevini ifa etti. Gümüşhane-Şiran, Erzincan-Üzümlü, Tokat-Almus ve Rize-Çayeli İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. Rize Çayeli İlçe Müftüsü iken 04.06.2007 tarihinde Bitlis İl Müftülüğüne, 6 Kasım 2010 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan genelge ile Karabük müftülüğüne atandı. 7. Dönem İstanbul (Haseki) İhtisas Kursunu dönem birincisi olarak bitirdi. 1993–1999 arası Almanya Ulm'de Din Görevlisi olarak çalıştı. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Ana Bilim Dalında “Kur'an'ın Özürlülere Bakışı" teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. Bitlis İl Müftüsü iken 05.11.2010 tarihli 2010/718 sayılı kararname ile Karabük İl Müftülüğü görevine atandı. Çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış yazı ve makaleleri bulunmaktadır. Şiir kitapları Cemre, Ay Vakti ve Vuslat ile Kur’an’ın Özürlülere Bakışı, 100 Konu 100 Ayet 100 Hadis adlı beş kitabı bulunan Bektaş, Arapça, Almanca ve İngilizce bilmektedir. Bektaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kitaba isim olan Vuslat şiirinden bir bölüm;

Sen Allah’ı dost edin de başkası yâr olmasın
Maksudun ahiret olsun, gayri diyar olmasın
Hakk’ın yolu ayan beyan yol sorarsan işte yol
Sakın dalalet yolundan ki ah u zar olmasın
Hasretiyle yaşadık hem ata yurdumuz cennet
Bunca hicranın ardından vuslatın nar olması.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER