Muhtarlar Günü mesajları

Gümüşhane'de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Muhtarlar Günü mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Muhtarlık müessesesi demokrasimizin ilk temel taşlarını oluşturmaktadır. Bir Kamu görevlisi olan muhtarlarımız, 7/24 esasıyla vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır. Bilindiği üzere ülkemizde ilk muhtarlık müessesesinin kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Bu vesileyle, vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini ve birinci basamağını oluşturmaktadır. 

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplerdir. Bu öneme binaen hükümetimiz 2015 yılında aldığı kararla 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilan etmiştir.  Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirli periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.

Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci devlet anlayışımızda önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımız resmi görevlerinin yanı sıra vatandaşlarımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın her alanında önemli bir sosyal görevi de üstlenmektedirler. Muhtarlarımız üstlendikleri bu önemli görevleri büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler.

Bu vesileyle; vatandaşlarımız ve devletimiz arasında adeta bir köprü vazifesi gören başta Gümüşhane’mizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere bütün muhtarlarımızın 
19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyoruz.” 

GÜMÜŞHANE KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ BAŞKANI GÜRBÜZ DEMİR

"İlkini 2016 yılında kutladığımız ve bugün 4.kutlayacağımız Muhtarlar Günümüzün bütün camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Muhtarlık müessesesinin etkinliğinin artırılması ve korunmasına ilişkin yapılan iyileştirmelerin her adımında bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız ve emeği geçenlere yürek dolusu selam ve saygılarımızı iletmek isterim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile sorunlarımızın yetkili makamlara iletilmesi ve takip edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyelerinde Muhtarlar Daire Başkanlığı diğer Belediyelerde ise Muhtarlar Müdürlüğü kurulmuştur. 

Muhtarlarımızın en önemli talepleri arasında yer alan SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi 882 TL olan aylık primimiz devletimiz tarafından karşılanmaktadır. 2002 yılında bir muhtar 97 TL ödenek alırken bugün 2.026 TL almaktadır. En az bir dönem muhtarlık yapan muhtarlarımız görevi sona erdikten sonra 5.687 TL silah ruhsat harcından muaf tutulmuştur. 

190 yıllık geçmişi olan bu müessesenin fedakar neferleri olarak muhtarlık seçimlerinin de adaylık usulüne göre yapılması, 442, 4541 sayılı köy ve mahalle kanununun düzenlenmesi, mahalle muhtarlarımıza tüzel kişiliğinin tekrar verilmesini öncelikli taleplerimizdir.

Bu vesileyle 1829’dan bugüne varlığını zor şartlarda devam ettiren ayrıca görevleri başında şehit edilen muhtarlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Son yıllarda altın çağını yaşayan biz muhtarlar için şimdiye kadar yapılanlarda büyük emekleri olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza, bu günümüzün kutlamasında bizlerden desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımıza, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz.

Ayrıca kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye'de başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı'nı destekliyor, ordumuzun bu seferde muzaffer olması için Yüce Allah'a dua ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER