Muhtarlar günü mesajları

Gümüşhane’de 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Muhtarlar günü mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle 7/24 görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle, ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmiştir. 

Bu vesileyle, vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen Gümüşhaneli muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini ve birinci basamağını oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplerdir. Bu öneme binaen hükümetimiz 2015 yılında aldığı kararla 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilan etmiştir.  Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirli periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.

Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci devlet anlayışımızda önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımız da bu önemli görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler.

Bu vesileyle; vatandaşlarımız ve devletimiz arasında adeta bir köprü vazifesi gören başta Gümüşhane’mizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER