MÜSİAD ve GESOB yerel esnaf için işbirliği yapacak

MÜSİAD Gümüşhane Şubesi ve Gümüşhane Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) yaklaşan Ramazan ayında yapılacak yardımların yerel esnaftan temin edilmesi için işbirliği yapacak. 

MÜSİAD ve GESOB yerel esnaf için işbirliği yapacak

Bu mutabakat çerçevesinde MÜSİAD üyeleri hazırlanacak yardımlaşma paketlerini yerel esnaftan temin edecek ve böylece yerel esnafa ekonomik katkı sağlanacak.

İşbirliği hakkında konuşan MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Cihan Canlı, “Yaklaşan rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın heyecanını yaşamaktayız. Her Ramazan Ayında olduğu gibi bu yıl da şehrimizdeki iş insanları ve hayırseverlerin yardıma muhtaç aileler için hazırlıklar yaptığını biliyoruz. Bu yapılacak yardımların yerel esnafımızdan temin edilmesi hususunda hayırseverlerimize çağrıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Son yıllarda Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar ve daha önce yaşanan pandemi süreci gibi sebeplerden ötürü yerel esnafın zor günler yaşadığını ve yaşamaya da devam ettiğini kaydeden Canlı, “Tüm bunların yanında şehrimizde nüfusun az olması ve ulusal çaptaki marketlerin fazlalığı nedeniyle bu sıkıntılar daha da fazla hissedilmektedir. Hayırsever vatandaşlarımız yardıma muhtaç kişiler için hazırlayacakları yardımlaşma paketlerini (gıda kolisi, giyim yardımı vb.) şehrimizde bulunan yerel esnafımızdan temin ederler ise bir nebze de olsun ekonomik katkı sağlanmış olur diye düşünüyoruz. Ramazan ayının bereketi bu vesile ile esnafımıza can suyu olacaktır. Ülke ekonomisinin en önemli ticari teşekkülünü oluşturan esnafımıza tüm kesimlerin sahip çıkması gerekmektedir. Bu alışverişlerde yerel esnafımızın tercih edilmesi aynı zamanda toplumsal dayanışma ve kardeşliğin de bir gereğidir” dedi.

Bu bağlamda Esnaf Odaları Birliği ve Bakkallar Odası ile görüşüp bu konuda işbirliği yapılması hususunda mutabakata varıldığını belirten Canlı, “Meslek odamıza kayıtlı esnaflarımız belirlenecek ve Ramazan ayındaki tüm yardım paketleri bu esnaflarımızdan temin edilecektir. Bu sayede esnafımıza bir nebze de olsa ekonomik katkı yapılması arzu edilmektedir. Bizler MÜSİAD olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına tüm üyelerimiz ile birlikte bu doğrultuda hareket edeceğimizi bildiriyor, tüm kamuoyunu da Ramazan ayının bereketi ile piyasanın canlanması adına yerel esnafımızın yanında olmaya davet ediyoruz. GESOB Başkanımız Yasin Zengin’e işbirliği konusundaki yardımları ve samimi gayretleri için çok teşekkür ediyoruz. İlerleyen dönemlerde farklı projelerde beraber çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İşbirliği hakkında konuşan GESOB Başkanı Yasin Zenginde “Önümüzdeki hafta itibarıyla 11 ayın sultanı Ramazan’a girmiş olacağız. Ramazan ayı bizler için yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı, kardeşlik duygularının perçinlendiği mübarek zamanlardır. Bu ay içerisinde kültürümüz gereği hayırsever vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve iş insanları muhtaç kişilere yardım ederler. Bizler de GESOB olarak MÜSİAD ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde Ramazan’da yapılacak tüm yardımların yerel esnafımızdan temin edilmesi konusunda görüş birliğine vardık. MÜSİAD üyeleri tarafından yapılacak tüm yardımların temini il merkezi ve ilçelerimizde bulunan yerel esnafımızdan karşılanacaktır. Bu sayede piyasada bir canlılık oluşacak, ekonomik bir hareketlilik sağlanacak ve esnafımızın kazandığı bu para yine şehrimizde kalmış olacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi esnaf ve sanatkarlar toplumun içinde, halkla beraber yaşayan ticari hayatın önemli bir parçasıdır. Yerelde ticaretimizi korumak ve artırmak adına MÜSİAD ile yapmış olduğumuz bu işbirliğinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kendilerine bu konudaki hassasiyetleri ve öncülükleri için teşekkür ediyoruz. Tüm kamuoyunu da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER