MÜSİAD’dan 2023 için heyecanlandıran açıklama

Gümüşhane'de kırsal kalkınma desteklerindeki KDV muafiyeti, Karabuğday’ın desteklemeye alınması, şehrin TKDK kapsamına alınması gibi birçok sorunun çözülmesine öncülük eden Gümüşhane MÜSİAD Şubesi, şehrin 50 yıllık sorununun çözümü için yeni bir proje hayata geçirecek.

MÜSİAD’dan 2023 için heyecanlandıran açıklama

MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Abdulbaki Kara, yaklaşan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde kette görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek hem Gazeteciler gününü kutladı hem de 3 yıllık geçmişe sahip MÜSİAD Gümüşhane Şubesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Tarihi Balyemez Konağında MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve gazetecilerle bir araya gelen Kara, 32 yıllık Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Gümüşhane Şubesini 3 yıl önce açtıklarını ve 32 üyeye ulaştıklarını söyledi.

Bugüne kadar “Tanı, Tanıştır, Ticaret Yap” sloganıyla 200’den fazla etkinliğe katıldıklarını, şehrin talep ve sorunlarına çözüm bulmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Kara, “Biz MÜSİAD Gümüşhane olarak şehrin tamamını temsil ediyoruz. Her ilçeden üyemiz olan sanayici arkadaşlarımız var. Çok diri ve çalışkan bir STK’yız. MÜSİAD’lının çalışmama durumu yok. Geçtiğimiz yıl teşkilat faaliyetlerimizle Türkiye’de ilk 5 arasına girdik” dedi.

Bugüne kadar MÜSİAD’ın mottosu olan 3T kapsamında (tanı, tanıştır, ticaret yap) faaliyetler yürüttüklerini ve 2023 yılında ticaret yapmaya ağırlık vereceklerini ifade eden Kara, 2023 yılının 3 yıllık kazanımlarını Gümüşhane adına kullanacakları bir yıl olacaklarını söyledi.

Gümüşhane’nin 50 yıllık sorununu çözecek projesi 2023 yılında hayata geçireceklerini ve bunu Mayıs ayında kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Kara, MÜSİAD ticaret ofisini açtıklarını hatırlatarak “Bu yıl koşma yılımız. Ticaret, ihracat anlamında güzel bir yıl hedefliyoruz. Genel Başkanımızın bize çok büyük desteği oluyor. Şehrimizle ilgili konularda önümüzü açıyor. Bu kadar güçlü bir STK’yız ve kendi sorunlarımız haricinde şehrimizin ticari sorunlarını da dert edinip, takip edip ediyoruz” dedi.

MÜSİAD Gümüşhane olarak 19 farklı sektörde faaliyet gösteren 32 üyeleri olduğunu ve doğrudan 400 dolaylı olarak 2 bine yakın istihdam sağladıklarını dile getiren Kara daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Bir soru üzerine sanayide sorunları çözecek bir proje üzerinde çalıştıklarını ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteklerine kavuşmalarıyla çok daha fazla proje yürüteceklerini belirten Kara, Nisan ayında açılacak Yeni Zigana Tüneliyle birlikte Kürtün bölgesinde bir turizm yatırımını hayata geçireceklerini söyledi.

MÜSİAD üyelerinin talepleri haricinde Gümüşhane ile ilgili her sorunun peşine koştuklarını ifade eden Kara, yeni bir maden firmasının Gümüşhane’de faaliyetlere başlayacağını duyurdu.

Zigana tünelinin açılmasının Gümüşhane’ye çok ciddi fayda sağlayacağını da dile getiren Kara, şunları söyledi: “40 dakikalık mesafeye düşecek yolla birlikte lojistik giderlerimiz düşecek. Gümüşhane’den Trabzon istikametine doğru turistik tesislerimiz olmalı. Biz bölgedeki turizm hareketliliğinden daha fazla pay almalıyız. Mayıs ayında bu iş için Umman büyükelçisini şehrimizde konuk edeceğiz. Trabzon’da Araplara odaklı ticaret var ve harici herkes bu durumdan muzdarip. Bu muzdarip olan kesmi şehrimize kaydırmalıyız. Bu konuda kısa ve orta vadeli planlar yapıyoruz. TKDK ile onlarca otel yapıldı Trabzon bölgesine. O imkan şimdi şehrimize geldiğinde bizde yapacağız.”
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2023, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER