‘Müslüman Ülkede Kuşlar Aç Kaldı Demesinler’

Beşir Derneği, insani yardımlarının yanı sıra yaban hayatını da unutmadı.

‘Müslüman Ülkede Kuşlar Aç Kaldı Demesinler’

Beşir Derneği Gümüşhane Temsilciliği ve Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ortaklığında ‘Yaban hayatı koruma’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında doğaya 100 adet korunaklı kuşyemliği asıldı.

Beşir Derneği Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından organize edilen etkinliğe DKMP Şube Müdürü İlbeyi Aydın,  Semerkand Vakfı İl Başkanı Fatih Özer, Beşir Derneği Gümüşhane Temsilcisi Zekeriya Çakıcı dernek ve vakıf üyeleri ile DKMP personeli katıldı.

Etkinlik ile şehrin değişik bölgelerine aç kalan kuşlar için kuşyemlikleri asılırken, “Dağlara buğday serptim. Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler. Hz. Ömer(ra)” sözüne atıfta bulunan Dernek Başkanı Çakıcı, “Bizlerde altın kalpli insanların şehri Gümüşhane’mizin doğal hayatına 100 adet korunaklı kuşyemliği kazandırmak istedik. Bu niyetle yaptığımız etkinlikte ana sponsorumuz olan Fikret Orak beye ve katkıda bulunan necip halkımıza teşekkürü borç biliriz. Bu tür faaliyetlerimize ilgi ve alaka göstererek çalışmalarımıza yön veren altın kalpli halkımızın teveccühü ile dua hassasiyetli faaliyetlerimiz diğer çalışmalarımız gibi artarak devam edecektir. Allah hiçbir yaratılanı açlık ile sınamasın” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER