‘Müslümanlara Yönelik Nefret Saldırısını Lanetliyoruz’

Gümüşhane Diyanet-Sen şubesi Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki ayrı camiye düzenlenen saldırıyı ve saldırganları lanetleyip, kınayarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

‘Müslümanlara Yönelik Nefret Saldırısını Lanetliyoruz’

Gümüşhane Diyanet-Sen şubesi Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki ayrı camiye düzenlenen saldırıyı ve saldırganları lanetleyip, kınayarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Yaptığı açıklamada bu terör saldırısının dünyada başlatılan İslam düşmanlığının alenen ispatı olduğunu kaydeden Diyanet-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mürsel Gergin, “Karanlık odakların, semavi dinlerin mensuplarını karşı karşıya getirme oyunundan başka bir şey değildir. Gümüşhane Diyanet-Sen şubesi olarak diyoruz ki; zulmün dini olmaz. Bu dünya insanlığının birlikte yaşama temellerine konulan bir dinamit, birlik ve beraberliğine kurulmuş tuzaktır. İbadetini yapan savunmasız insanlara yönelik gerçekleştirilen bu katliama sebep olan gerekçeler ortadan kaldırılmalı, aklı selim açıklamalarla insanlık sükunete davet edilmelidir. Dünyanın birçok yerinde camileri olan bir kuruluşun sivil toplum örgütü olarak tekrar gördük ki, canilerin bulunduğu diyarlarda hak ve hakikat mücadelesi peygamberimizin ilk irşat ve tebliğ vazifesini hatırlatmıştır. Modern silahlı Ebu Cehiller kan kusarken bizler, İslam’ın sevgi dili ile Allah demeye ve İslam’ın birlikte yaşama reçetesini tüm insanlığa sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni Zelanda’daki bu saldırının bütün dinlere yapılmış bir saldırı olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Gergin, “Zulmün dini, dili, ırkı olmaz. Olan tek şey masum insanların hayatlarını kaybetmesi değildir. Olan tek şey dünyada yaşanan bu ayıbın, saldırının, öfkenin sadece Müslümanlara yapılmadığı aksine dünyaya yapıldığıdır. Bu ve benzeri eylem ve saldırılar, İslam karşıtlığı ya da İslamafobi diyerek geçiştirilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Dünyanın birçok yerinde bulunan ibadethanelerin en üst seviyede korunması gerektiğini bir daha gördük. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar sıklıkla Kilise veya Sinagoglara saldırı gerçekleşmezken, cami ve Müslümanlara yönelik saldırıların artması, üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur. İslam dünyası ve Müslümanlara yapılan saldırılar, bunlara sessiz kalanların ve destekleyenlerin sorumluluğundadır. Dünyayı 600 yıl barış içinde yönetmiş, Müslüman ile Hristiyan ve Yahudilerin bir arada yaşamasını sağlamış Osmanlı’dan ve Osmanlı’nın torunları olan Türkiye Cumhuriyeti’nden dünya devletlerinin alması gereken dersler vardır. Gümüşhane Diyanet-Sen şubesi olarak bu alçak saldırıyı bir kez daha kınıyor ve lanetliyor, sorumluluk sahibi bütün dünya devletlerinin yöneticilerinden sağduyulu açıklamalar bekliyor, nefret dilini bırakmalarını ve İslam dünyası ile Müslümanları ötekileştirmeme çağrımızı tekrarlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda'nın doğusunda yer alan Christchurch kentindeki Masjid Al Noor ve Linwood Masjid camilerine cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, saldırılarda ilk belirlemelere göre 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıyı 3 erkek bir kadın dört saldırganın gerçekleştirdiği bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER