Nas: Azerbaycan topraklarından elinizi çekin

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nas, Azerbaycan'ın haklı davasının yanında olduklarını söyledi.

Nas: Azerbaycan topraklarından elinizi çekin

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, işgalci Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ Bölgesinden derhal çekilmesi gerektiğini belirterek her koşulda dost ve kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yanında olduklarını kaydetti.

Uluslararası kuruluşların, Ermenistan’ın uluslararası hukuk ihlaline dönüşen ve giderek derinleşen hukuk tanımazlığına sessiz kaldıklarına dikkat çeken Nas, “Uluslararası kuruluşlar her zaman olduğu gibi çifte standartçı tavrını ortaya koymaktadır. Yapıları itibariyle bu cemiyetler, kuruluş amaçlarında atfedilen uluslararası barış ve güvenliği sağlamakta keyfi davranmaktadır. Askeri ve ekonomik gücü elinde bulunduran bu ülkeler, ‘Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük’ sloganları ile bir düzen kurmuş, “Uluslararası Kuruluş” adı altında oluşturdukları yapılar ile yetkileri kendi üzerlerinde toplamıştır. Zamanında, ‘Hürriyet, özgürlük, bağımsızlık’ söylemleri üzerinden savaşlara itilen uluslar, bu kez küreselleşme adı altında farklı bir sömürge düzenine maruz bırakılmak istenmektedir.”

“Saldırı, Sömürgeci Düzenin Aktörlerinin Bilgisi Dahilinde”

İşgalci Ermenistan’ın hukuk tanımaz tavrının sömürgeci düzenin aktörlerinin bilgisi dahilinde sürdürüldüğünü kaydeden Nas, “30 yıldan beri Güney Kafkasya’nın kanayan yarası Dağlık Karabağ’ı işgali altında tutmakta olan Ermenistan, özellikle son dönemlerde enerji ve ulaştırma alanlarında Türkiye ile Azerbaycan arasında yaşanan olumlu gelişmeleri de dikkate alarak enerji nakil hattı ve demiryolu ulaşım bölgesini içinden çıkılmaz girift bir hale getirerek adeta yeni bir sorun yumağı haline dönüştürmeye çalışmaktadır. Ermenistan, özellikle Türkiye'yi de içinden çıkılması güç kaos ortamına çekebilmek amacıyla son dönemde Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerde Türkiye’ye karşı caydırıcı politikalar devşirmeye çalışan ABD, Fransa ve Rusya’nın üstü örtük desteklerini almadan tek başına inisiyatif alarak büyük çaplı bir saldırı başlatabilmesi pek mümkün gözükmemektedir. Nitekim Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de benzer konuya dikkat çekerek "Ermenistan'ın saldırısının planlı ve programlı olduğunu" vurgulaması son derece önem arz etmektedir” dedi.

“Dağlık Karabağ'a Saldırının Önceden Geleceği Belliydi”

Kendi iç sorunlarıyla boğuşmakta olan Ermenistan'ın, Tovuz’daki Azerbaycan mevzilerine ani saldırısının son derece düşündürücü ve stratejik bir hamle olduğuna vurgu yapan Nas, “Tovuz bölgesinin Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ve Türkiye'ye Doğalgaz sağlayan TANAP boru hattı ve Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının geçtiği stratejik bir noktada yer alması bu saldırı planının basite indirgenecek bir boyutunun olmadığı ve her an için Dağlık Karabağ’da yeni bir saldırının gerçekleşebileceği kuvvetle muhtemeldi. Özellikle Fransa, ABD ve Rusya’da etkin Ermeni lobisinin mevcudiyeti bunu teyit eder niteliktedir.  Tıpkı; eş başkanlığını Rusya, Fransa ve ABD’nin yaptığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)’na bağlı Minsk Grubu’nun çözüme yönelik hiçbir somut katkı sunmaması, aksine adeta Ermenistan’ın emniyet supabı olarak görev yapması gibi” diye konuştu.

“Dünyanın, Zalimlerin Değil Mazlumların Hakkını Savunan Bir Birliğe İhtiyacı Var”

Her geçen gün, Merhum Necmettin Erbakan’ın D-8, D-60 projelerinin ne denli önem arz ettiğini gördüklerini dile getiren Nas, “Dünyanın, zalimlerin değil mazlumların hakkını savunan bir birliğe ihtiyacı artık bir zaruret haline gelmiştir. Gerçek anlamda bir birlik bu tür sorunların çözümünde mazlum halkların tek güvencesi olacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Toplantısında ifade ettiği gibi dünya elbette beşten büyüktür. Lakin bu söylemin eyleme dönüştürülmesi gerekmektedir. Rahmetli hocamız gibi Yeniden Refah Partisi’nin ısrarla üzerinde durduğu D-8, D-60 gibi yeni bir dünya düzeni oluşturacak projeler hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Provokatif Saldırıyı Şiddetle Telin Ediyoruz” 

Açıklamasını “Kardeş Azerbaycan'ın haklı davasının yanındayız” ifadeleri ile sürdüren Nas, “Biz Yeniden Refah Partisi olarak, Ermeni tarafının tek taraflı provokatif saldırısını şiddetle telin ediyor, dost ve kardeş Azerbaycan'ın haklı davasının her zaman yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Başta Ermenistan olmak üzere sömürgecilik hayali ile yanıp tutuşan bu ülkelere sesleniyoruz. Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ’dan elinizi derhal çekin”  şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2020, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER