Nas: Elektrik zammı, halkımızı çarptı

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, kış mevsiminin şartlarının ağırlaşması sebebiyle artan tüketim ve elektriğe gelen zammın Gümüşhane halkını zor duruma soktuğunu, bir çözüm üretilemeyip bu şekilde devam edilmesi halinde, gaz lambalarının kullanıldığı yılların mumla aranır hale geleceğini savundu.

Nas: Elektrik zammı, halkımızı çarptı

Bu zamların en fazla etkilediği esnafın kepenk kapatma mecburiyeti ile karşı karşıya kaldığını ifade eden nas, “Daha önce KDV hariç 0,975 birim fiyatı ile 3553 kilovatsaat kullanılan bir işletme 4 bin 325 lira ödemekteydi. Aynı işletmenin tüketimi kış şartlarından dolayı 5000 kilovatsaate çıkmış, yapılan zam sonrası da birim fiyat 1.817’e ulaşmıştır. Haliyle işletmenin faturası da 11 bin 181 liraya çıkmıştır. Eğer zam olmasaydı aynı işletme artan tüketimine rağmen sadece 4 bin 850 lira ödeyecekti. 6 bin 331 lira kendi cebinde kalacaktı. Öte yandan evlerde kullanılan elektrikte de vatandaş aleyhine ciddi kayıplar oluşmuştur. Sayaçların okunmasında keyfi olarak gerçekleştirilen iki günlük gecikme, dağıtım şirketleri lehine neredeyse tüketim miktarı kadar haksız bir kazanç oluşturmaktadır. Örnek verecek olur isek evinde aylık 149 kilovatsaat kullanan bir şahıs 137 birim fiyatı ile 204 lira ödemekteydi. Bu durumda şahsın günlük tüketimi 4,90 kilovatsaat olur. 2 günlük gecikmeli okuma tüketim miktarını 158 kilovatsaat çıkartır. Bu durumda ise birim fiyat 2,04 olarak hesaplanır ve fatura tutarı 381 bin 40 lira olur. Haliyle 2 gün gecikmeyle elde edilen haksız kazanç 177 bin liraya ulaşır. Bilinmelidir ki halkımızın cebinden çıkan bu 117 bin lira haramdır ve bu durum düpedüz soygundur, hırsızlıktır” dedi.

Pandemi dolayısıyla ekonomik sıkıntı çeken vatandaşların üzerinde bu zamların uygulanmasıyla büyük bir sıkıntı hasıl olduğunu kaydeden Nas, “Üreticimiz ve esnafımız kepenk kapatmak noktasına gelmiştir. Vatandaşımız isyan etmektedir. Küresel enerji sorunları elbette ki hepimizin malumudur. Bu süreçte gerekli tedbirlerin, gerekli yatırımların tam anlamıyla yapılmadığı da ortadadır. Buna karşın yaşanan dar boğazdan geçerken fedakârlığı yalnız halkımızdan beklemek insafsızlık olmaktadır. Devletimizden ve enerji dağıtım şirketlerinden de fedakârlık beklenmektedir. Yeniden Refah Partisi olarak, halkımızın alın terini sömürmekten öteye geçmeyen bu fahiş elektrik zamlarının makul bir seviyeye çekilmesini ve halkımızın bir an önce rahatlatılmasını talep ediyoruz. Aynı şekilde keyfi olarak yapıldığını düşündüğümüz gecikmeli okuma uygulamalarının da bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı da buradan beyan ediyoruz” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER