Nas: Filistin’de işgal sürüyor

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, terör devleti İsrail’in Filistin'in egemenliğindeki Sur Bahir’deki Filistinlilere ait konutları hukuksuz şekilde yıkmasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Nas: Filistin’de işgal sürüyor

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, terör devleti İsrail’in Filistin'in egemenliğindeki Sur Bahir’deki Filistinlilere ait konutları hukuksuz şekilde yıkmasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

İşgalci Siyonist İsrail Devleti’nin uluslararası hukuku hiçe sayan tutumunu devam ettirdiğini kaydeden İl Başkanı Ziya Nas, güvenlik duvarına yakın olukları iddiasıyla İsrail’in egemenliği altındaki Doğu Kudüs’ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Filistinlilere ait konutları yıkması tüm dünyanın gözleri önünde işlenen bir insanlık suçudur” dedi.

“Filistinliler Kudüs’ten Uzaklaştırılmak İsteniyor”

İşgalci İsrail’in bu tutumunun Filistinlileri Kudüs’ten uzaklaştırmaya yönelik planlı bir adım olduğuna işaret eden Başkan Nas, “İsrail-Filistin sorununun çözümü için ortaya konmaya çalışılan ‘Yüzyılın Anlaşması’(Safka el Karn) da bu planın bir parçasıdır. ABD ve İsrail ittifakının gerçek amacı, Filistinlilere yönelik konut yıkımı ile bir kez daha ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

“Batı Şeria Yahudi Yerleşimi Değildir”

1967 yılında yaşanan “Altı Gün Savaşı” sırasında Filistin’in Batı Şeria bölgesinde hiçbir Yahudi yerleşim alanı olmadığını hatırlatan Nas, “İlerleyen zaman içerisinde İsrail’in işgal planı dâhilinde bu bölgenin yüzde 60’ı işgal edilmiş oldu. Keza Doğu Kudüs’te de benzer şekilde Filistinlilerin evleri yıkılmakta ve yerlerine işgal konutları inşa edilmektedir. BM 4. Cenevre Konvansiyonu’nun işgal altındaki topraklar üzerinde yerleşim yeri kurulmasını yasaklamasına rağmen, işgal göz göre göre tüm hızıyla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Çözüm arayışları Samimiyetsiz Girişimlerden İbaret”

Müslüman Ülkelerin bu duruma sessiz kalması durumunda yakın bir gelecekte Kudüs’teki işgalci İsrail’in yeni yerleşim birimleri ile tüm demografik yapıyı bozacağına dikkat çeken Nas, “BM ve AB’nin bu gayri kanuni yıkım ile ilgili cılız açıklamalarını görmezden gelen İsrail’in amacının barış olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bütün bu kötü niyetli adımlara rağmen, Trump ‘ın damadı ve Başdanışmanı Yahudi asıllı Kushner’in bu ay sonuna doğru “Refah İçin Barış” kapsamında, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Dışişleri yetkilisi Brian Hook ve yardımcısı Avi Berkowitz ile birlikte Ortadoğu’da mekik diplomasisi için bazı ülkelerle temaslarda bulunacak olmaları tamamıyla gayri samimi olup, sadece İsrail’in çıkarlarına hizmet amaçlı adımlardır” dedi.

“Filistin; Yüreğimizde ki Kanayan Yaradır”

Filistin sorununun; İslam Âlemi ve Türk Milletinin olduğu gibi muhafazakâr yapısıyla bilinen Gümüşhane halkının yüreğinde kanayan bir yara konumunda olduğunu kaydeden Nas, “İşgalci İsrail’in Filistin topraklarına yönelik bu tecavüzkâr tutumunu şiddetle kınıyoruz. Bir an önce Filistinlilerin haklarının korunabilmesi için başta Türkiye olmak üzere tüm İslam Âleminin gerekli somut adımları atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2019, 16:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
.
. - 5 yıl Önce

Anca kınayın, icraat varmı yok, teknoloji varmı yok, yattığınız yerden bişeyler olmasını bekleyin, çok beklersiniz.

SIRADAKİ HABER