Nas: Üniversitemizin haksız uygulamalarını değil, başarılarını konuşmak istiyoruz

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Berat Sarıkaya’nın istifasına neden olan “adrese teslim atama” girişimine tepki göstererek, “Gümüşhaneliler olarak bizler, üniversitemizin haksız uygulamalarını değil başarılarını konuşmak istiyoruz” dedi.

Nas: Üniversitemizin haksız uygulamalarını değil, başarılarını konuşmak istiyoruz

Millet ve devlet çıkarlarının neredeyse her kurumda kişisel çıkarlara kurban edildiğini dile getiren İl Başkanı Ziya Nas, “Gümüşhane Üniversitemizde yaşananlar, bu durumun bir örneği sadece. Adalet terazisinin bir kez daha akamete uğratıldığı söz konusu atama girişimi, ilimiz ve üniversitemizin marka değerine zarar vermiş, vatandaşlarımızın devletine olan inancını sarsmıştır” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı olarak İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Berat Sarıkaya ile görüştüklerini ve yaşananları birinci ağızdan öğrendiklerini aktaran İl Başkanı Nas, “Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile görüşme talebimiz ise bugüne kadar olduğu gibi yine karşılıksız bırakılmıştır. Yapılan istişareler sonucunda, Sayın Dekanımızın Gümüşhane Üniversitesi rektörlüğüne sunduğu istifa dilekçesinin yaşananları net olarak ortaya koyduğu değerlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Üniversite yönetimini adil ve şeffaf davranmaya davet eden Başkan Nas, “Unutulmamalıdır ki usulsüz yapılan her atama bir başka vatandaşımıza ait olan hakkın gasp edilmesi demektir. Torul’un Demirkapı köyünde çobanlık yapan Halkla İlişkiler mezunu kızımızın hakkının, Kürtün’ün Araköy Köyünde orman kesiminde çalışan elektrik teknisyeni oğlumuzun hakkının, Köse’de, Kelkit’te, Şiran’da çiftçilik yapan evlatlarımızın hakkının gasp edilmesi demektir. Yaşananlardan dolayı son derece üzüntülüyüz ancak bir o kadar da umutluyuz. Koltukta oturmak uğruna eğilip bükülenler in varlığı üzüntümüzün kaynağı olurken, haksızlıklara itiraz edenlerin varlığı da bizleri ümitvar kılmıştır. Kıymetli hocalarımız nezdinde ümidimizi yeşerten tüm kardeşlerimize selam olsun” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ali Kuzudişli  itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti: “18/01/2023 tarih 152807 sayılı yazınızda Fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslam Tarihi Anabilim Dalı için 19/12/2022 tarihinde 32048 sayılı Resmi Gazete'de ilan edilen 6. derece araştırma görevlisi kadrosuna başvuran ve giriş sınavında başarılı olan A. Y.’nin 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 50/d maddesine göre bir (1) yıl süre ile atanması teklifimizin, kadronun iptal edildiği gerekçesiyle reddedildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Söz konusu ilanda yer alan ‘Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve İlahiyat Fakültesi lisans mezunu olup, Eski Türk Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak’ özel şartına itiraz ettiğim ve ilgili kadroya başvuran İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencilerinin başvurularını geçerli sayıp kabul ettiğim için şahsıma uygulanan doğrudan ve dolaylı haksız baskıları kabul etmediğimi, söz konusu kadro iptalinin ve gerekçesinin hiçbir yerde ilan edilmediğinden yapılan işlemin mevzuata aykırı olup kazanan adayın mağdur edildiğini ve fakültemize uygun görülen bu tür keyfi uygulamaların tahammül sınırımı aştığından dolayı Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevimden istifa ettiğimi belirtir, gereğini bilgilerinize arz ederim.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 1 yıl Önce

Gümüşhane Üniversitesine kavuşmak kolay olmadı
İstifa ederek karşıtların keyfine görebeyanat vermek bir bilim adamına hiç yakışmaz.
Dekan olurken bazı hesapları yapmak kadar yönetimin yaptığı hesaplara da ayak uydurmek yönetişim i bilenler için ggereklidir diyebili,rim.
1 yıllık meslek hayatımın çoğu yöneticilikte geçti hemde evet efendim demeden. Şimdi İSTİFA görevinin altında ezilenler içi,n kurtuluşturi Ben isterdi,mki rektörü istifa noktasına taşısın.
ve Atrıldıktan somnra saklı kalması gereken bazı fikirler açıklanmamalı. camianın bir adamı olarak varsa saygın yerini korumalı idi. Okul devletin kurumudur . her zaman yöneticiler değişir aman Yönetim daima ayaktadır. onu yıkan dünyada henüz bir kuvvet yoktur.
Benım arzu ettiğim üniversite öğretim kadrosu görevini öz veri ile yapmalu küçük hesaplar peşinde Üniversitemize zarar vermemelidirler. . Bizde bu gerçeğin peşindeyiz. Kim olarak. Gümüşhane Üniversitesi ypttırma ve yaşatma derneği üyesi ayni zamanda MYO . nun kurucu ve 6 yıl müdürlüğünü yapmış bir kişi olarak. Lütfen yörüngemize oturalım derim..

SIRADAKİ HABER