Ne Zaman Ders Alacağız?

Samsun’daki felaketinin izleri hala silinmemişken Gümüşhane’de yine dere yatağına imar izni verildi.

Ne Zaman Ders Alacağız?
Samsun’daki felaketinin izleri hala silinmemişken Gümüşhane’de yine dere yatağına imar izni verildi.

Samsun'da 2012 yılı Temmuz ayı başlarında meydana gelen sel felaketinde 5 kişinin TOKİ konutlarının bodrum katındaki evlerinde boğularak can vermesi daha dün gibi hafızalardaki yerini korurken Gümüşhane’de Karaer Mahallesi ile İnönü Mahallesi’ni birbirinden ayıran dere yatağına verilen imar izni kafalarda soru işareti oluşturdu.

Gümüşhane Lisesi ve Vali Konağı arasında ki Karaer Mahallesi ile İnönü Mahallesi’ni birbirinden ayıran dere yatağına imar izni verildi.

Kooperatif olarak yapımına başlanan binalar yükselmeye devam ediyor. Tam derenin ortasına yapılmaya başlanan binaların ruhsatının belediyeden nasıl alındığı ise kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Bilindiği gibi 4 Temmuz 2012 tarihinde, Samsun’da meydana gelen sel felaketinde Mert ırmağının taşması sonucu Samsun TOKİ Kuzey Yıldızı konutları sular altında kalmış ve 9 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Bu sel felaketinin ardından açıklama yapan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni önlemler alacaklarını, bundan böyle dere yataklarına imar izni verilmeyeceğini ve TOKİ binaları da dahil olmak üzere zemin ve bodrum katlarına da oturma izni verilmeyeceğini açıklamıştı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER