Nesrin Halit Zarbun’da okul öncesi şenliği ve mezuniyet töreni

Gümüşhane Nesrin Halit Zarbun Anaokulunda, okul öncesi şenliği ve mezuniyet töreni düzenlendi. Program renkli görüntülere sahne oldu.

Nesrin Halit Zarbun’da okul öncesi şenliği ve mezuniyet töreni
Gümüşhane Nesrin Halit Zarbun Anaokulunda, okul öncesi şenliği ve mezuniyet töreni düzenlendi. Program renkli görüntülere sahne oldu.

Okul bahçesinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Maarif Müfettişleri Başkanı Özcan Kol, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürü Cemal Karabulut, Okul Müdürü Akif Köse, kurum müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Programda konuşan Okul Müdürü Akif Köse; her yıl Türkiye genelinde okul öncesi eğitim şenliklerinin yapıldığını hatırlatarak “Bizde Nesrin Halit Zarbun Anaokulu olarak okul öncesi eğitim şenliği ve mezuniyet programı düzenledik” dedi.

Köse, “Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilkokula hazırlanırken, paylaşmayı, yardımlaşmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun varolan yeteneklerini görünür kılmaktır. Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir” diye konuştu.

Okul Müdürü Akif Köse’nin konuşmasının ardından öğrenciler tarafından yedi bölge yedi dans müzikli oyun, öğrencilerin kostüm defilesi,  öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları etkinlik sergisi, veliler arası yumurta yarışı, iğne iplik yarışı, halat çekme yarışı, yap-boz yarışı, kukla yarışmaları yapıldı ve yarışmalar sonunda yarışmaları kazanan velilere çeşitli hediyeler verildi.

Programın sonunda öğrencilere katılım belgelerinin verilmesinin ardından minik öğrenciler 10. Yıl marşı eşliğinde kep atma töreni gerçekleştirdi.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER