Off-Road’a kadın eli değdi, ilk kupa geldi

Gümüşhane’nin ilk kadın off-road pilotu Merve Odabaş, katıldığı ilk yarışmada Ordu’da S6 klasmanında üçüncü oldu.

Off-Road’a kadın eli değdi, ilk kupa geldi

Gümüşhane Off-Road Kulübü Motor ve Doğa Sporları Derneği (GÜMOFF) Ordu’da yapılan “Ordu Buluşması Off-Road Festivali 2022” yarışlarında 4 kupa kaldırarak koleksiyonunu 49 kupaya yükseltti.

Ordu’da da ilk kez yapılan “Zümrüt Fındık Festivali” kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Yason Off-Road Yıkım Ekibi iş birliğinde Ordu Buluşması Off-Road Festivalinde off-road tutkunları zorlu etaplardan oluşan parkurda, kıyasıya mücadele etti. 

Altınordu ilçesine bağlı Durugöl Mahallesi, Melet Irmağı´nın yanında oluşturulan pistte düzenlenen yarışmalara 40 ilden 100 araç katıldı.

GÜMOFF ekibi ise etkinliğe 50 kişiyle katılarak adeta çıkarma yaptı. 10 araçla Ordu’ya ulaşan GÜMOFF ekibi 6 araçla yarışmalara katılarak çamur, rampa, çukur ve virajlı parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

İzleyenlere adrenalin dolu anlar yaşatan yarışlar sonucunda Gümüşhane’yi temsil eden yarışmacılardan Alper Akçay ve Co-Pilotu Şenol Kazancı S1 kategorisinde üçüncü, Recep Şahin ve Co-Pilotu Habip Yılmaz S2 kategorisinde üçüncü, Samet Şahin ve Co-Pilotu Ufuk Arslan S5 kategorisinde üçüncü, Merve Odabaş ve Co-Pilotu Ufuk Odabaş kadınlar S6 klasmanında üçüncü oldu.

“İmkanı olan herkesi bu duyguyu yaşamaya davet ediyorum”

İlk kez katıldığı yarışmadan kupayla dönen Gümüşhane’nin ilk kadın off-road pilotu Merve Odabaş, daha önce Gümüşhane’de düzenlenen off-road festivalinde pistle tanıştığını hatırlatarak, “GÜMOFF’taki abilerim sayesinde bu spora başladım. Başta Co-Pilotum olmak üzere her birisine teşekkür ediyorum. Bir aile ortamında gittiğimiz yarışmada zorlu parkuru tamamladım ve ilk kupamı kaldırdım. Devam edeceğim ve bundan sonraki yarışmalara da imkanım el verdiği ölçüde katılacağım. Off-Road erkek sporu olarak biliniyor ama bence erkeklerin desteğiyle kadınların da yapabileceği bir spor. Gümüşhaneli kadınların her konuda olduğu gibi bu konuda da başarılı olacağına inanıyorum. İmkanı olan herkesi bu duyguyu yaşamaya davet ediyorum” dedi.

“Erkekler için ispatladığımız bu başarımızı kadın pilotlarla da başarmak istiyoruz”

GÜMOFF Başkan Yardımcısı Alper Akçay da bu sporda kadınların da başarılı olabileceğini göstermek için bir adım attıklarını belirterek “Kısa sürede camiada adını duyuran kulübümüz adına ilk kez bir kadın yarışmacımız yarışmalara katıldı ve başarılı oldu. Gümüşhane’nin adını her platformda duyurmak için çaba gösteriyoruz. Erkekler için ispatladığımız bu başarımızı kadın pilotlarla da başarmak istiyoruz. Kulübümüzün erkek sporcularının eşlerine de bu adrenalini bulaştırdık ve artık onlarla yarışmalara gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gittiğimiz her yerde zorlu şartlarda ekip ruhuyla görevimizi tamamlayıp kupaları kaldırıyoruz”

Ordu’ya adeta çıkarma yapan GÜMOFF’un başkanı Recep Şahin ise “Bölgemiz ve yakınındaki tüm yarışmalara kulüp olarak katılmaya ve hem Gümüşhanemizi tanıtmaya hem de adını duyurmaya devam ediyoruz. Bu hafta sonunu Ordu ilinde geniş bir katılımla geçirdik. Oldukça zorlu parkurda arkadaşlarımızla güzel sonuçlar elde ettik. Gittiğimiz her yerde zorlu şartlarda ekip ruhuyla görevimizi tamamlayıp kupaları kaldırıyoruz. Kamp alanı ve etkinlik çok güzel geçti. İlk kez kulübümüz adına yarışan kadın pilotumuz Merve Odabaş’ı başarısı için özel olarak tebrik ediyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Yason Off-Road Yıkım Ekibine bu güzel organizasyonu ve bizleri destekleyen ana sponsorumuz Niyazoğlu Karabey ve herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Neşe Öztürk
Neşe Öztürk - 2 yıl Önce

Helal olsun GÜMOFF, helal olsun Merve hanım, Tüm ekini cani gönülden tebrik ediyorum.

Edanur Yangöz
Edanur Yangöz - 2 yıl Önce

Teşekkürler güm-off kadınlarımıza destek veren, gümüşhanemizin adını duyuran tüm herkese tesekkür ederiz

Osman Yiğit
Osman Yiğit - 2 yıl Önce

Memleketimize bu sporu getiren ve geliştiren kadınlara destek olan herkese bir Gümüşhaneli olarak teşekkür ediyorum

Furkan Batmaz
Furkan Batmaz - 2 yıl Önce

Helal olsun Merve Hocam

Gamze Demir
Gamze Demir - 2 yıl Önce

Tebrikler

Onur Öztürk
Onur Öztürk - 2 yıl Önce

Helal olsun. Gümüşhane'nin adını duyuran tüm hemşerilerimize selam olsun

Özlem Kaya
Özlem Kaya - 2 yıl Önce

Tebrikler gümüşhane offroad ekibi, tebrikler kadın pilotumuz Merve hanım. Başarılarınızın devamı dilerim

Gizem Güçlü
Gizem Güçlü - 2 yıl Önce

Tebrikler


SIRADAKİ HABER