Öğrenci geldi, kiralar arttı

Gümüşhane’de uçuk meblağlarda seyreden kiralar hem ev arayan vatandaşı hem de kirada oturmak zorunda kalan öğrencileri büyük sıkıntıya sokuyor.

Öğrenci geldi, kiralar arttı
Gümüşhane’de uçuk meblağlarda seyreden kiralar hem ev arayan vatandaşı hem de kirada oturmak zorunda kalan öğrencileri büyük sıkıntıya sokuyor.

Gümüşhane Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin gelmeye başlamasıyla birlikte kira fiyatları da adeta tavan yaptı. Şehre gelerek ev aramaya başlayan öğrenciler uçuk fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Eğitimlerini Gümüşhane’de yapacak öğrencilerin gelmesini fırsat bilen ev sahipleri, kiralarda fiyat artışına gitti. Fırsatçı ev sahipleri, eşyalı evlere bin 250 ile bin 500 TL arasında, sobalı evlere 500 ile 600 TL, kaloriferli ve doğalgazlı evlere ise 800 ile 900 TL arasında kira istiyor. Yurt ve apart sorunu olmamasına rağmen Gümüşhane’de evde kalmak isteyen öğrenciler ise fiyat artışı ile birlikte büyük sıkıntı çekiyor.

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ

Kiralardaki artıştan oldukça şikayetçi olan öğrenciler, Türkiye geneline bakıldığında en pahalı kiraların ve en pahalı ev satışlarının Gümüşhane’de olduğunu söylediler. Maddi anlamda büyük zorluk çektiklerini dile getiren öğrenciler, “Bir kaç arkadaş bir olup da kiralık daire buluyoruz. Bir öğrenci olarak tek başınıza burada kirada oturmak çok zor. Tek olarak tutulan evler 1+1 ve bu şekildeki evler de yok denecek kadar az durumda. Eşyalı evler daha çok tercih ediliyor. Öğrenciler için eşya almak bir külfet oluyor ve eşyalı evi tercih ediyorlar. Fakat eşyalı evler de çok az bulunuyor” diyerek dert yandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER