Öğretmen Olmak konulu yarışma sonuçlandı

Gümüşhane Lisesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler nedeniyle düzenlenen “Gümüşhane’de Öğretmen Olmak” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı ve katılan fotoğraflardan oluşan sergi düzenlendi.

Öğretmen Olmak konulu yarışma sonuçlandı

Serginin açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, kalplerde sıcacık bir hatıra bırakacak bu etkinliğin 24 Kasım Öğretmenler Günü için yapılmış olmasını çok değerli bulduğunu ve öğretmenlik mesleğine ışık tutan bu anlamlı fotoğraflarla yapılan yarışmanın farklılığını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Okul Müdürü Fatih Demirel ise Gümüşhane Lisesi olarak Öğretmenler Gününe özel bir etkinlikle farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “Bu vesileyle kıyıda kenarda saklı kalmış, unutulmaya yüz tutmuş anıları tekrar canlandırmak ve ilimiz genelinde geçmişten bugüne öğretmenlik mesleğinin eğitim-öğretim alanlarındaki rolünü ortaya koymak, öğretmenlik mesleğinin yüceliğini sergilemek, öğretmen gözüyle sevgi ve duyguyu anlatmak; öğretmen-öğrenci-okul-veli ilişkisinde bu süreci yaşayan öğrenciler ile süreci kılavuzlayan öğretmeni; etkinliklerin yürütüldüğü okul ve aile ortamı ile bu ortamlardaki ilişkileri görsel hale getirerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılındaki durumu görsel arşive kazandırmak ve fotoğraf sanatı yoluyla ifade etmek için yarışma düzenledik. Bu vesileyle açmış olduğumuz fotoğraf yarışmasına ilimizin değişik yerlerinden katılan öğrenci, öğretmen ve emekli öğretmenlerimiz albümlerinde ölümsüzleştirdikleri kıymetli anılarını bizlerle paylaştılar, onları paylaşırken tekrardan o günlere geri döndüler ve çevrelerindekilere o günleri tekrardan anlattılar. Bizde bu fotoğraflarda saklı maziyi bir nebze olsun günyüzüne çıkaracak sergiyi düzenledik. Bu yarışmaya katılım gösteren, emeği geçen ve sergiye teşrif edenlere sossuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Sergi açılışı sonrası yarışmada dereceye giren ve jüri özel ödüllerine layık  görülen fotoğraf sahipleri Mehmet Yücel Ergin, Cihangir Çiftçi, Nazlı Başer, Hasan İnce, Ayşenur Tozlu ve Sümeyye Günveren’e belge ve ödülleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun tarafından takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER