Öğretmenler çocuklar için söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde hayata geçirilen proje ile pandemi nedeniyle okuldan uzak kalan öğrencilere moral vermek amacıyla öğretmenlerin söylediği “Gül altında gergef işler” adlı Gümüşhane türküsü klibi sosyal medya platformlarında yayınlandı.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan projede ise diğer illerden farklı olarak yalnızca müzik öğretmenleriyle değil, yöneticilerden beden eğitimi öğretmenine, İngilizce öğretmeninden matematik öğretmenine, aday öğretmenden emekli öğretmene, usta öğreticiden öğretmen adayına kadar 20 kişi yer aldı.

Gürses Müzik stüdyolarında yapılan ses kayıtlarına daha sonra kentin çeşitli okullarından görüntüler alınarak 1 aylık bir sürede tamamlanan projenin koordinatörlüğünü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, müzik yönetmenliğini müzik öğretmeni Oytun Elaman, aranje ve mixlerini Gürkan Gürses, görüntü yönetmenliği Furkan Gürses gerçekleştirdi.

Kısa sürede tüm sosyal medya platformlarında binlerce kez izlenen ve beğeni alan “Gül Altında Gergef İşler” türküsü paylaşım rekorları kırmaya başladı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 3 yıl Önce

Ben bu gibi etkinliklerin çok geç kaldığını savunalardanım.. bır tarih 12 müzik öğretmenının sadeca merkez ilçede götrevliyken Törenlerdeistikjlal marşının Banttan okunmasını içime sindirememiştim.. İlgi alanım hemde çok olan bır etkinlişk. milli eğitim cmüdürümüzü ve md. Yrd. mesut olgunu tebrik ediyorum.. yakından tanıdığım müzüsyen Gürkan gürsesi verdiği destek içi,n kutluyoru... her branştan yer alan öğretmenler bu etkinliklte coşkumu artırdı ancak başata Oytun elaman hocam ı daha büyük işlkere imza atmasını Milli eğitim Adını en az 500 kişilik bir çok sesli koro ile senfoni orkestrası oluşturmasını bekliyorum..ç Münferit söylediği türküler özel alan için gerekli ama buyuk bir koroyla şehrin semelerını inletmek biyük bir farkındalıktır.. Yıllar önce biz bunu Gümüşhane lisesi olarak zor şartlarda gerçekleştirdik.. şehri ziyaret eden Cumhur başkanı cevdet Sunay ıa hayranlıkla i,zletmiştik.. sağ olun öğretmenlerim...
demekki Covıd in faydalarıda varmış.. yani millet olarak şiddetli uyarıcılkara ancak tepki verebiliyormuşuz.... teşekkkürler....

SIRADAKİ HABER