Öğretmenler Günü mesajları

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Öğretmenler Günü mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini” kabul edişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Öğretmenlik mesleği, insanı en ideal şekilde biçimlendirmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Bu yönüyle milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borcu yüklü olduğumuzu belirtmek istiyorum. Dünyanın her yerinde öğretmen saygıdeğerdir, ama bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmen çoğu zaman anne ve babanın önüne geçecek kadar saygıdeğerdir. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu ancak, ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak kendimizi yetiştirmek kaydıyla ödeyebiliriz.

Hiçbir teknoloji eğitimde öğretmenin yerini alamaz. Zira eğitim, kuru bilginin aktarımından ziyade, gönülden gönüle bir köprünün inşası, bu köprü üzerinden bilgiyle beraber güzel hasletlerin paylaşımıdır. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatarak, erdemli bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak yeterli değildir. Onlara gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin ödevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, tüm öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, milletimizin ilim, irfan ve bilgi membaı olan öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” 

MİLLETVEKİLİ AV.CELALETTİN KÖSE

"Modern, çağdaş, kalkınmış, mutlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu eğitimden geçer. “Hz. Ali; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Bu yüzden öğretmenlik mesleği mesleklerin en kutsalıdır.

Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü, en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır.

Öğretmenlerimiz, nitelikli insan kaynaklarının oluşmasında, gelişmesinde ve yetişmesinde; dolayısıyla geleceği inşa etmek noktasında en büyük paya sahiptirler.

Öğretmenlerimiz; asli görevleri olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra vatan, millet, insan ve doğa sevgisi, dürüstlük, çalışkanlık, özgüven gibi insanî ve evrensel değerleri aşılayarak bizleri hayata ve geleceğe hazırlamakta, toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.

Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, geleceğin siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları, sanatçıları olacak; geleceğin modern Türkiye’sini inşa edecek ve yöneteceklerdir.

Dolayısıyla müreffeh ve her yönden gelişmiş bir Türkiye, ancak eğitime ve öğretmenlerimize verdiğimiz değer nispetinde tesis edilebilir.

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, milli ve manevi değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlerimizin gösterdikleri özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarımıza ve emekli olmuş öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum”

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

“Ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegane yolu, eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçmektedir.

Hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakarlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur.

Sahip oldukları bilgi, kültür ve deneyimi, anlatarak, göstererek, benimseterek kuşaklara aktaran, böylece sosyolojik sürekliliğin sağlanmasına da büyük bir katkı sağlayan öğretmenlerimiz, bu özelliklerinden dolayı yaşadıkları çevrenin öncüsü olmuşlardır.

Bilgiyle doldurulmuş zihinlerin yanında, zekayla duyguları birleştirerek evlatlarımızın kendilerini tanımalarını gözeten, beyin ve kalbin terkibinden filizlenmiş bir eğitim sürecini de hayata geçiren değerli öğretmenlerimizin var olan gayretleri her türlü takdirin üstündedir.

Yılın sadece bir gününde değil, her anında hatırlanması ve anlaşılması gereken eğitim camiasının değerli mensuplarının, millet ve devlet hayatında ikame edilemez yerleri bulunduğu kuşku götürmez bir gerçektir.

Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum.

Ayrıca görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yad ediyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e; “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği” unvanı verilişinin yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu özel gün ülkemizdeki tüm öğretmenlere duyduğumuz saygı ve minnetin bir ifadesidir. Mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerimizin yarınlara aktarılması için çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Önemli bir görev üstlenen öğretmenlerin bir gün değil, her gün hatırlanması ve önemsenmesi gerekmektedir. Eğitim, Gümüşhane'mizin ve ülkemizin gelişiminde kilit bir role sahiptir. Bu nedenle, öğretmenlerimizin fedakârlıkla, özveriyle ve sevgiyle verdikleri emekleri takdir etmek, onlara teşekkür etmek hepimizin görevidir. Her bir öğretmen, geleceğimizi şekillendiren, genç nesilleri donatan ve toplumumuzun değerlerini aktaran birer rehberdir. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gümüşhane'mizdeki tüm öğretmenler ve ülkemizin dört bir yanındaki öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Geleceğimizi şekillendiren siz değerli öğretmenlerimize saygılarımı sunuyor, sevgi ve başarı dolu bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün toplumumuzun temel taşları, geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizi onurlandırdığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü coşku ve gurur içinde kutlamaktayız. Öğretmenler, bilgiyle donattıkları nesillerin şekillenmesinde önemli bir rol üstlenirken, aynı zamanda sevgi, saygı ve özveriyle dolu bir mesleği icra etmektedirler. Onların öğrencilere sunduğu eğitim, ders kitaplarından öte hayat bilgisi, ahlaki değerler ve toplumsal sorumluluklar konusunda da bir rehberlik sunmaktadır. Gelecek kuşaklara ışık tutan öğretmenlerimizin özverili çalışmaları, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıma yolunda kilit bir rol oynamaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler de üstlendiğimiz eğitim yolunda vatanına ve milletine bağlı, donanımlı bireyler yetiştirmenin gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta hemşerimiz Necmettin Yılmaz olmak üzere görevleri esnasında kaybettiğimiz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi de saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.

24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun…”
 

CHP İL BAŞKANI BEDRİ AĞAÇ

“Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri kuşkusuz öğretmenliktir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlik; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında önemli bir role sahiptir. Bizim üzerimizde en büyük emek öğretmenlerimizindir. Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerindendir. Öğretmenlerimiz; milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, üstün ahlak ve fazilete sahip, bilgili, kültürlü ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen insanları yetiştiren, geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece önemli bir vazifeyi icra etmektedirler.  Bu düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, emeklilik hayatlarını yaşayan ve görevleri başındaki öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Öğretmenlik, öğrencilere sadece bilgi aktarmak değil, bilginin yanında tecrübe ile geleceğe hazırlama mesleğidir. Ülkenin her köşesinde fedakarca çalışan, gençlerimizi geleceğe hazırlayan ve onları Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır bir birey haline getiren öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir’ diyerek öğretmenliğin ne kadar kutsal ve önemli bir görev olduğunu belirtmiştir. Bizler de bu önemli günde, bir o kadar kutsal mesleklerini yerine getiren öğretmenlerimizin önünde bir kez daha saygı ile eğilmeliyiz.

Öğretmenlerin çalışmaları sayesinde geleceğimizi inşa ettiğimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Bugünün başarılı her bireyinin dününde başarılı öğretmenler var olmuştur. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; Cumhuriyetimizin geleceği olan gençlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında yer alan öğretmenlik mesleği özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Ülke olarak koyduğumuz ekonomik, sosyal ve kültürel hedefimize ulaşmanın yolu, bu değerli mesleği kendine görev edinen siz değerli öğretmenlerimizin yetiştireceği ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı, cesaretli, bilgili, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan gençlerimizden geçmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Öğretmenlerimiz bu ülkenin milli birlik ve beraberliğinin de en büyük teminatıdır. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanı verildiği bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarak, bu kutsal görevi yapan tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.”

EĞİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI VE MEMUR -SEN İL TEMSİLCİSİ ERGİN ASLAN

"Başta Şehit Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm emektar ve saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir öğretmen çocuğu olarak en içten duygularımla kutlarım.

Öğretmenlik kimine derttir, kimine aşktır. Bizler derdimize aşığız. Derdine aşık olan, mesleğini kendine dert edinen bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum."

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER