Öğretmenlere özel ‘Herfene’ programı

Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından her hafta Cuma akşamları gerçekleştirilen Herfene programında bu hafta Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler konuk edildi.

Öğretmenlere özel ‘Herfene’ programı

Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından her hafta Cuma akşamları gerçekleştirilen Herfene programında bu hafta Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler konuk edildi.

Yaşayan sözlü kültürü genç kuşaklara aktarmada önemli bir yere sahip olan Herfene Programı kapsamında il merkezinde görev yapan öğretmenler konuk edildi.

Herfene programıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, “Ortaklaşa getirilen malzeme ile yapılan yemek ve eğlence anlamına gelen Herfene, ilimizdeki birçok köyde özellikle kış geceleri yapılmaktaydı. Köy odalarında yahut sıra usulüyle evlerde düzenlenen bu programlarda köyün gençleri kendi aralarında köy seyirlik oyunları oynar, ortaklaşa hazırlanan yiyecekler yenirdi. Bu eğlence programları o dönemler için sadece bir eğlence programı olmaktan öte insanları mazilerinden  âtilerine bağlayan bir köprü niteliğindeydi. Gençlik Merkezi olarak her hafta kültür köprüsü olarak değerlendirdiğimiz Herfene programlarını merkezimizde gerçekleştirmekteyiz. İlimizdeki kültür sanat alanında tanınmış simaların misafir olarak katıldığı bu programa bu hafta Öğretmenler Günü nedeniyle birçok faaliyet ve etkinliği birlikte gerçekleştirdiğimiz ilimiz eğitim camiasını davet ettik. Arif Nihat Asya’nın;’Her konuya tat veririz./Adsızlara ad veririz,/Bir gün küçüklere, bir gün/Büyüklere not veririz.’ mısralarıyla dikkatlere sunduğu öğretmenlerimizi misafir edebilmek bizleri mutlu etti. Umut ediyoruz ki onlar da memnun olmuşlardır. Davetimize katılan başta İl Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, eğitim ordumuzla gönüllerimizi fetheden bütün öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyorum” dedi. 

Programda Gençlik Liderlerinin hazırladığı orkestrayla türküler seslendirildi. Şiirler okundu, öğretmenler mesleki anılarını paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER