Okullar Hayat Olsun Projesi Masaya Yatırıldı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında il genelinde yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

Okullar Hayat Olsun Projesi Masaya Yatırıldı
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında il genelinde yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

Proje çerçevesinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantı Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Tuncay, proje çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. Tuncay, Okullar Hayat Olsun Projesinin Milli Eğitim Bakanlığı, Belediyeler ve Orman İşletme Müdürlükleri ve Şeflikleri ile imzalanmış bir protokol kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Gümüşhane merkezde 22, Kelkit’te 9, Şiran’da 1, Köse’de 11, Torul’da 14 okul ve kurum olmak üzere toplam 57 okul ve kurumun projeye dahil olduğunu dile getiren Tuncay, “Projenin amacı okullarımızın ve kurumlarımızın eğitim ve öğretim dışında kalan zamanlarda tüm birimlerinin öğrencilerimizin, velilerin ve halkımızın istifadesine sunulması için gerekli alanların oluşturulmasıdır. Protokol çerçevesinde okul ve kurumlarımız Belediyeler ve Orman işletme Müdürlükleri ile işbirliği yapılarak, ağaçlandırılması, oyun alanlarının çizilmesi, fiziki mekânların iyileştirilmesi, bilgi teknoloji sınıflarının, kütüphanelerin zenginleştirilmesi için gerekli işbirliğini kapsıyor. İlimizde toplam olarak 181 okul ve kurumun bulunuyor. Bunlardan 57’si yani yüzde 31’i proje kapsamında yer alıyor.” dedi.

Proje kapsamında yer alan okul ve kurumların tabelalarının yanına “Okullar Hayat Olsun” tabelası yaptırılarak asılmasını kaydeden Tuncay, okul ve kurumların mesai saatleri dışında öğrenci, veli ve diğer vatandaşların hizmetine sunulması için gerekli çalışmaların yapılmasını ve iyi hizmet verebilir duruma getirilmesini istedi.

Toplantıda Tuncay’ın sunumun ardından ilçelerden katılan şube müdürleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürleri sunumlarını gerçekleştirdi.

Şube Müdürü Ahmet Tuncay başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Gümüşhane Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürü Baddal Bayar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER