Okullar Miniklerle Açıldı

Gümüşhane’de bu yıl ilk kez okulla tanışan bin 994 anaokulu, ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencisi ve velileri için uyum eğitimi başladı.

Okullar Miniklerle Açıldı
Gümüşhane’de bu yıl ilk kez okulla tanışan bin 994 anaokulu, ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencisi ve velileri için uyum eğitimi başladı.

Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’la birlikte uyum eğitimine tabi olan öğrencileri okullarında ve sınıflarında ziyaret eden Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, minik öğrencilerin ilk günlerindeki heyecanlarına ortak olarak onlarla sohbet edip, önlerinde ki eğitim hayatı boyunca başarı dileklerini sundu.

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu ve Nesrin Halit Zarbun Anaokulu’nda düzenlenen programların ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise eğitim ve öğretimin ilk basamağı olan aileden, ikinci basamak olan okul basamağına geçiş yapan minik öğrencilerin tatlı ve ürkek heyecanlarının eğitimin vazgeçilmez şartı olduğunu söyledi.

İlk aylarda minik öğrencilerin okula, sınıfa ve öğretmenlere alışma ve oryantasyon dönemi olacağının altını çizen Aktaş, “Bu dönemde çocukların eğitim alacakları ve geleceklerinin şekilleneceği okullarında en kısa zamanda hazır olacaklarını biliyoruz. Minik yavrularımıza eğitim basamaklarının ilki olan bu dönemde üstün başarılar ve gayretler diliyorum. Gümüşhane’mize, okulumuza ve ailelerimize yeni dönemin hayırlar ve üstün başarılar getirmesini temenni ediyorum.” dedi. 

Anne ve babalarının ellerinden sımsıkı tutan, tatlı ve ürkek bakışlar içerisinde öğretmenleri ile tanışan minik öğrencilerin okula gitme heyecanları her hallerinden belli olurken, bazı öğrencilerin son derece heyecanlı, bazılarının neşeli ve bazılarının da ailesinden ayrılmak istemeyerek ağlaması dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan Gümüşhane genelinde bu yıl ilkokul 1. sınıfa 927, anasınıflarına 504 ve bağımsız anaokullarına 565 öğrenci olmak üzere toplam bin 994 öğrencinin başladığı bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER