Olucak Köyü deprem bölgesine nefes oldu

“Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından “Onlar orada üşürken biz sıcak sobanın başında duramayız” diyen Olucak köylüleri yaptırdıkları sobaları, odunları ve diğer ihtiyaç malzemelerini araçlarına yükleyerek yola çıktı.

Olucak Köyü deprem bölgesine nefes oldu

Kahramanmaraş ve civarındaki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkenin dört bir tarafından insanlar deprem bölgesindeki insanların yaralarını iyileştirmek için seferber olmuş durumda.

Depremin ardından ilk hafta bölgeye binlerce tır gıda malzemesi, ekmek, su, elbise gönderen vatandaşlar depremzedelerin soğuk havadan etkilenmemesi için çeşitli girişimlere başladı.

Geçtiğimiz günlerde vatandaşların odunları kırarak bölgeye yolladığı, ahşap evler, sobalar üretmeye başladığı Gümüşhane’de son olarak merkeze bağlı Olucak köylüleri de kendi imkanlarıyla aldıkları sobaları ve diğer malzemeleri Adıyaman’a götürmek üzere yola çıktı.

Olucak köyü muhtarı Hamdi (Müjdat) Nas’ın öncülüğünde harekete geçen köylüler aralarında para toplayarak soba yaptırdı, yeni elbiseler aldı, hijyen paketleri, gıda paketleri hazırladı.

Köydeki 2 kamyonete yükledikleri malzemelerle yola çıkan Muhtar Nas, “Yüreğimize kor düşüren deprem afetinin ardından köyümüzde sıcak sobanın başında oturmak içimize sinmedi ve kampanya başlattık. Topladığımız parayla deprem bölgesinde şuan ihtiyaç olan hijyen paketinden gıda paketine, yakacak odundan sobaya, oyuncaktan yeni elbiseye, çocuk mamasından iç çamaşıra kadar çok çeşitli ürünlerden oluşan yükümüzü araçlarımıza yükledik ve yola çıktık. Şimdi istikametimiz Adıyaman. Oradaki insanların bu soğuk kış günlerinde üşümemesi, aç kalmaması için biz de elimizden geleni yapacağız. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. O kardeşlerimiz orada üşürken biz sıcak sobaların başında oturamayız. Elimizden gelen en ufak şeyi bile yapmalıyız” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan kapıcı
hasan kapıcı - 1 yıl Önce

Rabbim niyetinizi kabul etsin inşAllah.

SIRADAKİ HABER